MASADA BİRÇOK TEKLİF GÖRMEZDEN GELİNDİ


Büro Memur Sen, tüm üyeleri ile örnek bir tablo oluşturdu. Büro Memur Sen İskenderun İlçe Temsilcisi Ömer Kabaklı düzenlediği organizasyonla, üyeleri kahvaltıda buluşturdu.
Üyelerin aileleriyle birlikte katıldığı kahvaltıda birlik ve beraberlik hakimdi.

Sık sık düzenlenen etkinliklerde dayanışma ve kaynaşma ruhu ön plana çıkarken, sağlanan birliktelik, görülmeye değerdi.
Kahvaltıda konuşan Büro Memur Sen İskenderun İlçe Temsilcisi Ömer Kabaklı, bu yıl 5. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin geride bırakıldığını ifade ederek, bu görüşmede yaşanan sıkıntıları dile getirdi.
Kabaklı, “Sendika olarak büyük mücadeleler verdik. Malumunuz, Kamu İşveren heyeti ile uzlaşma sağlanamadı. Memur Sen olarak İmza atılmadı. Kamu işvereni müzakere de uzlaşılan ve ulaşılamayan konuları hakeme götürmedi. Kanuna aykırı olarak uzlaşılan ve uzaşılamayan konuları ayrı gayrı tutanağa geçirme hükmü çiğnendi. Masada birçok teklif görmezden gelindi. Biz mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

‘TÜRKİYE GÜVENLİ BÖLGEYİ KONTROL EDECEK’
Konuşmasının devamında Barış Pınarı Harekatına da değinen Ömer Kabaklı her zaman devletin yanında olduklarını söyledi. Bu süreçte de devletin aldığı kararları desteklerini ifade eden Kabaklı, “Türkiye’ye had bildirmeye çalışan, ‘ekonominizi mahvederiz’ diyerek boyundan büyük laflar kullananların tehditlerine karşı tek devlet ve millet olarak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde teröre karşı duruşumuz herkes tarafından kabul edilmiştir. Türkiye güvenli bölgeyi kontrol edecek, teröristler 120 saat içerisinde bölgeyi terk edecektir. Ne ABD’ye nede başka ülkeye güvenimiz yoktur. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve yaptık. Bu aziz millet sonuna kadar devletinin yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.
Haber: Mustafa TOPAL