İSSUME ANAOKULUNA ÇİFTE ÖDÜL


Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan İssume Anaokulu Beyaz Bayrak ve Sertifika ile ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı tarafından, obeziteyle mücadele amacıyla yürütülen ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ kapsamında başarı gösteren okullara verilen beslenme dostu okul sertifikası İssume Anaokulu’na ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ verildi.

Okullarda obeziteyle mücadelede yeterli ve dengeli beslenmeyle düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla düzenlenen program kapsamında sertifikalarını ve beyaz bayraklarını aldıklarını söyleyen İssume Anaokulu müdürü Ahmet Dikili, “Çağımızın en büyük sorunlarının başında gelen ve ileriki yıllarda tüm sağlık sorunlarının temelini oluşturan obeziteyle mücadelede yavrularımızın sağlıklı beslenmesine özen göstererek ve ve düzenli hareket yaptırarak bu sertifikayı almaya hak kazandık sürekli olarak yapılan denetimlerden geçen okulumuz gerek hijyen konusunda beyaz bayrak gerekse de beslenme dostu okul sertifikalarıyla İşimizi ne kadar ciddiyete yaptığımızı gösteriyor. gerek okul idaresi gerek öğretmen kadromuz ve hizmetli personelimizle okulumuzun kalitesini daha da ileri götürme gayretindeyiz. Bu başarıları elde ederken özveriyle çalışan tüm okul kadromuza da teşekkür ediyorum” dedi.