İSKENDERUN’U FESTİVALLER VE KARNAVAL ŞEHRİ YAPACAĞIZ


İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, Jumbo ve Zahter olmak üzere iki festival düzenleyeceklerini ve kenti gastronomi alanında festivaller ve karnavallar şehri yapmak istediklerini söyledi.

İskenderun’da Gastronomi Derneği’ni kurduklarını belirten Başkan Gülşen Sökmen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada 17 Ekim Perşembe günü açılışlarını bir kokteylle gerçekleştireceklerini kaydetti.

Gülşen Sökmen, açılışa Dünya Master Şef Derneği Başkanı Seyfi Erşahin, Rüzgar Sümbül Kanal D yemek programcısı, Milliyet Gazetesi’nde yemek yazarları Selan İlkan, Kumsal Keskin, Tuncay Tapar, Şefler Ayvaz Akbacak, Onur Astaş, Deniz Orhun yemek programcısını da davet ettiklerini vurguladı.

‘JUMBO KARİDES FESTİVALİ YAPACAĞIZ’
İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, İskenderun’a hiç turist gelemediğini, özellikle gelmesi ve bu alanın canlanması için çalıştıklarına dikkat çekerek “Yemekli, eğlenceli festivallerle turistleri buraya çekmeye çalışacağız. Amacımız İskenderun’umuzun da gastronomi şehrinin bir parçası olduğunu tüm Türkiye’ye tanıtmak için uğraşacağız. Burada gönüllü arkadaşlarımız, şeflerimiz, restoran işletmecilerimiz, ev hanımlarımız, diğer sektörden birçok insanla tüm İskenderun’un çalışan, özveride bulunan hanımları ve beyleriyle bu derneği güçlendirip, tanıtımını yapacağız” dedi.

‘GASTRONOMİ EVİ KURACAĞIZ’
İskenderun Körfezi, Jumbo karidesinin dünyaca ünlü olduğuna işaret eden Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, “Jumbo Karidesi ve zahter festivali yapacağız. Şimdilik bu iki festival üzerinde duruyoruz. İskenderun’u özellikle gastronomide festivaller ve karnavallar şehri yapmak istiyoruz. Elimizden geldiğince biz çalışacağız, kentte bir de gastronomi evi kuracağız. Öncelikle belediyeden yer isteyeceğiz. Yerimizi aldıktan sonra gastronomi evimizi kuracağız. Burada eğitimler de vereceğiz. Aynı zamanda Hatay’ımızın yöre yemeklerini tanıtmak, öğretmek amacıyla eğitimler vereceğiz, öğrenciler yetiştireceğiz. Gastronomi evimiz bir nevi okul olacak aynı zamanda” şeklinde konuştu.

HEM YEMEK HEM DE EĞLENCE SOKAĞI OLSUN
Belediyeden ayrıca Gastronomi sokağı da istediklerinin altını çizen İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen şunları söyledi: “Gastronomi sokağı, hem eğlence hem de yöre yemeklerimizin yapıldığı bir sokak olsun istiyoruz. İSDEMİR’den de bir anıt inşa ettirmesini, onun da bir karides olmasını talep ediyoruz. Bu kocaman bir heykel olmalı, akşam da turuncu ışıkla ışıklandırılmış, devasa bir Jumbo yapacağız. İnsanlar burada fotoğraf çektirecekler.”
Haber: Cuma KESEROĞLU