İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü münasebetiyle Özel Simya Koleji tarafından İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde tertip edilen “Atatürk” temalı resim sergisini ziyaret etti. Özel Simya Koleji kurucularından Selim Baysal, Atatürk’ün hayatından esinlenerek hazırlanan resimler hakkında Kaymakam Yönden’e bilgi verdi.

ATAM İZİNDEYİZ MESAJI
İskenderun Simya Koleji anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından geleneksek olarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 29 Ekim Resim Sergisi, büyük ilgi gördü. İskenderun Sanat Galerisi’nde, Simya Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Ender Ertaş öncülüğünde açılan sergide milli mücadelenin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerini karma yöntemlerle tuvale yansıtan öğrenciler, ‘Atam izindeyiz’ mesajı verdi.
‘Atatürk’ temalı sergiyi, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, büyük bir ilgiyle gezdi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Simya Koleji Kurucusu Selim Baysal, Okul Müdürü Sefai Server Dik ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Ender Ertaş’ın açılış kurdelesini kestiği sergiye öğretmenler, veliler ve İskenderunlular yoğun ilgi gösterdi. Karma resim teknikleri ile Mustafa Kemal Atatürk ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na dair 150’ye yakın resmin halkın beğenisine sunulduğu resim sergisinin iki gün açık kalacak. Simya Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Ender Ertaş, “Simya Koleji Anasınıfı, ilkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz bu sergi için çok çalıştılar. Hepsinin bu sergide ayrı ayrı el emeği var. Öğrencilerimi, azimlerinden dolayı kutluyorum” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Sefai Server Dik ise, “Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun. Ülkemiz bugünlere gelebilmek ve Cumhuriyete kavuşabilmek adına çok fedakarlıklar yaşadı. Ulu Önderimiz ve Türk Milletinin azmi sayesinde bugün Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Özel Simya Koleji kurucularından Selim Baysal, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.yılını büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz. Görsel Sanatlar Öğretmenimiz rehberliğinde, öğrencilerimiz tarafından yapılan sergimize katkı sunan, emeği geçen bütün öğrenci, idareci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Sergi açılışının ardından Kaymakam İskender Yönden, okulun idareci ve öğretmenleriyle uzun uzun sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgiler alırken, eserleri yakından inceledi.

Sergiyi, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de gezerek, başarılı çalışmadan ötürü emeği geçenleri kutladı.
Haber: Yılmaz AKPINAR