HER ŞEYİNLE GÜZELSİN İSKENDERUN!


İskenderun’la ilgili sosyal sorumluluk projeleri içerisinde sürekli yer alan Kuyumcular ve Saatçiler Odası, Büyük Kuyumcular Çarşısı’nın duvarını bu kez İskenderun fotoğrafıyla süsledi.

Ressam Mehmet Ata Bulut tarafından yaklaşık on gün süren bir çalışmanın ardından ‘Her şeyinle Güzelsin İskenderun’ eseri kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtımda Odanın üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Projeye ilişkin bilgiler veren İskenderun kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, oda olarak sürekli sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer aldıklarını hatırlatarak “Biz oda olarak sürekli İskenderun ve halkı için bir şeyler yapmak arzusu içerisindeyiz. Sosyal sorumluluk projeleri bizim için çok önemlidir. O yüzden daha önce burada bulunan barakaları kaldırıp kendi çarşımızın duvarını İskenderun fotoğrafıyla süsledik. Anıtıyla, iskelesiyle, kendi güverciniyle çok güzel bir kompozisyon oldu” dedi.

ÖNEMLİ BİR SİMGE HALİNE GELDİ
Başkan Uğur Fırat, bu projenin ardından insanların çok olumlu tepkiler verdiğini de söyleyerek şöyle konuştu: “Bu duvara resmi çizdikten sonra birçok gencin buraya gelip resim fotoğraf çektiğini görmem beni çok mutlu etti. Burası kısa sürede kentimizin önemli bir simgesi haline gelecektir.”

Başkan Uğur daha sonra resmi çizen ressam Mehmet Ata Bulut’a teşekkürlerini ifade eden odanın kahve fincanı takımı sundu. Haber: Yılmaz AKPINAR