ARSUZ, YAT RALLİCİLERİNİ AĞIRLADI


Türkiye sahillerinin güzelliklerine dikkat çekmek ve keşfetmek üzere 41 yelkenliyle yola çıkan DADD üyesi ralliciler, Arsuz protokollünün de katıldığı kokteylde ilçe halkına geleceğe dair güzel mesajlar verdiler.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ralli kapsamında Türkiye’de balıkçı barınağından yat limanına dönüştürülen ilk ve tek Arsuz Madenli yat limanında demirleyen rallicilere burada yöresel ürünler ikram edildi. Düzenlenen kokteylde ise ralliciler müzik eşliğinde dans edip eğlendiler.

Kokteyle Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Açıkyol, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suphi Şaşati, Sayman Üye Özhan Akgünlü, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Demirkent, Ümit Özdemir ve Meclis Üyesi Dede Kahramanlı, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

‘MUTLULUK DUYDUK’
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, DADD Üyesi Yat rallicilerinin tamda olması gereken yere, medeniyetlerin beşiğine demir attıklarını ifade ederek onları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kaymakam Sarı dümen suyunda sefere çıkan rallicilerin en doğru yer medeniyetlerin beşiği Hatay’a Arsuz’a gelmelerinden dolayı son derce memnun olduklarını ifade ederek “Uygarlıkların dümen suyunda bir sefere çıkan rallicilerimiz Büyük İskenderun topraklarına Tarihi MÖ önce 300 yıllarına dayanan Roma, Bizans ve birçok Arap medeniyetine ev sahipliği yapmış uygarlığa geldiler. Turizmin, balıkçılığın, tarımın su ve doğa sporlarının merkezine geldiler. Rallicilerimizin buraya gelmesinde katkı sunan Valimize, Deniz ticaret odasına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, daha önce balıkçı barınağı olarak inşa edilen yerin gelecek vadeden önemli bir cazibe noktası haline gelecek Arsuz Marina’nın güvenli bir yat limanı olduğunu göstermek istediklerini ve bunu da başardıklarını vurguladı.

‘SENEYE YİNE BURADAYIZ’
DADD Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği Başkanı Zafer Türkmen de bu bölgede sadece yatlara ait bir liman bulunmadığına dikkat çekerek “Hatay Valiliği bir ilki yapmış. Bu bir kapı aralamadır, ayağımızı attık, bundan sonra yurdumuzun her tarafından buralara geleceğiz. Mersin’den bu tarafa bir Karataş var, orası balıkçı barınağı biliyorsunuz, yatların barınabileceği bir yer değil, böyle bir yerin olması büyük bir başarı, aynı zamanda turizm için önemli bir katkıdır. Biz de seneye çok daha kalabalık şekilde geleceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
Haber: Cuma KESEROĞLU