AMATÖR TELSİZCİLER DERNEĞİ’NİN AKTİF OLARAK KULLANILMASI ELZEMDİR


Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, İstanbul depremi ve sonrasında oluşan iletişim kopukluğu hakkında önerilerde bulundu.

Başkan Salık, “Bir musibet bin nasihattan iyidir” demiş büyüklerimiz. Yaşamış, görmüş ve demişler” diyerek şu açıklamayı yaptı;

“Son yaşanan İstanbul depremi ve sonrasında oluşan iletişim kopukluğu okul ve toplu yaşam yerlerindeki panik hali (güvenlik kameralarına yansıyan).. Bu konular ile alakalı derhal yetkiler bir çalışma yapmalıdır. Bu çalışma kağıt üzerinden değil bire bir sahada olmalıdır.
Diğer bir konu ise iletişim ağının kopması bu sadece deprem ve sel gibi doğal afetlerde değil olası savaş hali durumlarında enerji ve iletişim hatlarına yönelik yapılacak olan sabotaj eylemlerinde bütün bağlantıların kopması olacaktır. Bunu engellemek için hali hazırda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün yaptığı amatör telsizcilik lisansı sınavlarını vatandaşların takip etmesi ve mevcutta bulunan Amatör Telsizciler Derneği’nin aktif olarak kullanılması elzemdir. Bu sayede olası doğal afet ve seferberlik durumunda iletişim ağımız kopmadan sağlanabilir” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR