TURGUT HOCA’DAN DUYGULANDIRAN VEDA!


İskenderun Lisesi’ne spor dalında nice başarılar kazındıran, birçok sporcu yetiştiren okulun efsane beden eğitimi öğretmeni Turgut Deliveli emekli oldu. Bu kararıyla sevenlerini üzen Turgut Hoca, sosyal medyadaki sayfasında duygulandıran bir veda mesajı paylaştı.

Efsane Hoca Turgut Deliveli, “3 Mart 1982 yılında başladığım kutsal mesleğime temmuz 2019 itibari ile 37 yıl 4 ay şerefle gururla icra ettiğim mesleğimi sonlandırmış bulunmaktayım. Bu dönem içerisinde özverileri ile emekleri ile bir Türk evladına yakışan tavırla beni ve okulumuzu mahcup etmeyen öğrencilerimi en samimi duygularımla tebrik ediyor, hepsinin alnından öpüyorum benim hep göğsümü kabarttılar.İşte bundan dolayı Dünyaya bir daha gelsem aynı mesleği seçerim” dedi.

Deliveli, “37 yıllık bu serüvende futbolda sayısını unuttuğum 25’in üzerinde Hatay şampiyonluğu, 2 defa Türkiye yarı finaline, 1 defa Türkiye dördüncülüğü başarısını bana yaşatmışlardır. Atatürk’ümüzün, Türk Milletine hediye ettiği bayramları Türk çocuğuna yakışan bir şekilde kutlamaları ve takdir etmesini bilen mülkü amirler tarafından takdir edilmeleri, beni ayrıca gururlandırmaları, yaşamim boyunca unutmayacağım hediyeleridir. Takdir etmesini bilmeyenleri de bahtının rüzgarına bıraktığımı da ifade etmeliyim!” diyerek şu açıklamayı yaptı; 

‘MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL’
“Ancak beni bu kadar gururlandıran öğrencilerimin yanında orta okulu ve lisesini okuduğum İskenderun Lisesi’ne müdür olmamı engelleyen zavallıları da asla unutmayacağım! Unutulmamalı ki mahkeme kadıya mülk değil! Şimdiden yanında gezecek bir dost daha bulamayacaklardır, sanırım böyle de olmuşlardır. Hakkımı helal etmediğimi de bilmeliler. Katkılarını esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma, okul müdürlerine, velilerime, başkanlığı döneminde Mete Aslan’a, mihenk taşlarım gurur kaynaklarım sevgili öğrencilerime sonsuz teşekkürler! Hz. Ömer Adaleti ile icra ettiğim mesleğimle gurur ve onur duyduğumu ifade ederken katkılarını unuttuğum kişi ve kurumlar varsa höş görülerine sığınıyor haklarını helal etmelerini bekliyorum. Bundan sonrada vatanıma, milletime başka alanlarda hizmet etmek şiarımda mevcut olduğunu siz dostlarımla paylaşıyor, saygılarımı sunuyorum!”
Haber: Yılmaz AKPINAR