BU KAÇINCI KAZA?


İskenderun-Belen kara yolu İskenderun Deniz Alay Komutanlığı yakınlarında freni patlayan Caner A. kontrolündeki 38 AP 442 plakalı kamyonet, 12 araca çarparak durabildi.

İskenderun ilçesinde freni patlayan kamyon kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı. Meydana gelen zincirleme trafik kazasında 12 araç hurdaya dönerken ikisi çocuk 12 kişi yaralandı.Antakya-İskenderun karayolu İskenderun Deniz Alayı mevkiinde inişi aşağı freni patlayan sürücü Caner Akıl kontrolündeki 38 AP 442 plakalı kamyon 12 araca çarparak durabildi.

Evden eve nakliye aracı olan ve içerisinde yük bulunmayan kamyonun şoförünün freni patladığı sırada 112 acili arayarak ‘frenim patladı, yolu boşaltın’ dediği öğrenildi. Kazada yaralanan kamyon sürücüsü ile diğer araçlardaki ikisi çocuk 12 yaralı ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar. Olay sonrası tek yönü trafiğe kapatılan İskenderun-Antakya karayolunu açma çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü.

Kazanın yaşandığı bölgede daha öncede freni patlayan otobüs ve tırların karıştığı bir çok kazada ölen ve yaralananlar olmuştu. Araçların hurdaya döndüğü kaza ilgili yaşananları izlemek isteyen yüzlerce vatandaş ise yol kenarlarına ve yaya üst geçidine dizildiler. Polis kazayla ilgili soruşturma başlatırken yaralanan ve sağlık durumu iyi olan kamyon sürücüsünün gözaltına alındığı öğrenildi.

KAÇIŞ RAMPASI ŞART!
Feci kazaya tanıklık eden vatandaşlar, “Bugün burada çok sayıda insanımız can verseydi, bunun vicdani sorumluluğu ne olacaktı? Ondan sonra atılacak bir adım, insanlarımızı hayata döndürecek miydi? Neden freni patlayan Tır’ların sorunu ve kaçış rampası meselesi bir türlü gündeme gelmiyor? Yeter artık! Burada kırmızı ışıkta beklerken korkuyoruz. Ya ışıkları kaldırın ya da bir kaçış rampası yapın” diyerek tepki gösterdiler.

‘YETKİLİLER DUYARLI DAVRANSINLAR’
Her sene birçok kazaya tanıklık eden Doğan Petrol’un sahibi Doğan Erten ise “Her platformda söylüyoruz, kaçış rampası şart! İskenderun girişi ilk kavşak olduğu için ve kırmızı ışık yandığı için kaza oluyor. Yeşil ışık yanmış olsa bir sonraki kavşakta kaza olacak. Daha evvel Pac meydanında kaza olmadı mı? Freni patlayan araç Pac’a kadar geldi ölümlü kaza meydana geldi. Kaçış rampası şart! Yetkililer duyarsız davranıyorlar! Freni patlayan araç otobana dönemiyor, viraj çok keskin olduğu için İskenderun’a doğru iniyor. Bu sorunları konuşmamız gerek. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dilerim bu son olur!” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR