İSKENDERUN’DA 1000 KİŞİLİK YURT HIZLA İLERLİYOR!


İskenderun Teknik Üniversitesi’nin öğrenci kapasitesinin her geçen yıl artmasıyla birlikte ortaya çıkan barınma sorunu bin öğrenci kapasiteli yurtla çözülüyor.
Türkiye’nin en tecrübeli isimlerinden Egemen Group bünyesindeki Egemen İnşaat A.Ş.’nin yüklenici firma olarak inşaa ettiği bin öğrenci kapasiteli yurdun betonarme çalışmaları tamamlanmak üzere.

Egemen Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik, bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun, 31 bin metrekare arazide 27 bin metrekare inşaat alanında yapıldığını aktardı. Çelik yaptığı açıklamada, “Yurdun betonarme işi bitmek üzere. 330 oda kapasiteli yurt binası 21 bin m2 inşaat alanına sahip olmakla beraber engelli öğrenciler de düşünülmüş olup, 14 engelli öğrenci için 7 oda ayrıldı. Toplamda 1010 öğrenci kapasitelidir. 6000 m2 sosyal tesis içinde 476 kişilik yemekhanesi konferans salonu ders çalışma atölyeleri ile kuaför doktor market eczane terzi vb öğrenciler için ayrılmış özel birimlerde mevcuttur. Öğrenci odaları 3’er kişilik olup aynı zamanda her odanın ayrı ders çalışma odaları ile wc-banyoları mevcuttur. Altyapısı ve 41 otoparklık çevre düzenlemesinde öğrenciler için yeşil alanlar da oluşturulmuştur” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR