ORTADOĞU’YA İHRACAT İSKENDERUN’DAN OLACAK!


LimakPort İskenderun, başta Irak ve diğer komşu ülkeler olmak üzere, Orta Doğu coğrafyasında Lojistik üs olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yakın gelecekte kent ekonomisinin lokomotifi görevini üstlenecek Lojistik sektörünün gelişmesi kapsamında önemli girişimlerde bulunan LimakPort İskenderun, ticari yük taşıma ağının stratejik noktalarında girişimlerde bulunarak bölgede farkındalık yaratıyor.

Geçtiğimiz hafta Bagdat’da kamu ve özel sektör temsilcileri ile temaslarda bulunan LimakPort İskenderun Limanı İş Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür yardımcısı Mehmet Ünlü, Irak- Türkiye İş Formu’na katılarak bölgenin güvenli ticari yük taşımacılığı rotası ile ilgili olarak her iki ülkenin Delegasyonuna bilgiler verdi.

Irak Ticaret Bakanı Muhammed Haşim el-Ani ve Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanı sıra, global ihracatçı firma temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği Foruma, Hürmüz boğazında Amerika ile İran arasındaki yükselen tansiyon damgasını vurdu.

LimakPort İskenderun Limanı İş Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür yardımcısı Mehmet Ünlü, Avrupa menşeili yüklerin Bağdat ve çevre illerine Hürmüz boğazı yerine, İskenderun körfezi üzerinden ulaşması konusunda İskenderun Limanının avantajlarına dikkat çekerek, “Irak’a giden ticari yükler için en yakın ve en güvenli yol İskenderun Körfezi, Doğu Akdenizin en uygun limanı da LimakPort İskenderun limanıdır. İnanıyoruz ki, yakın bir gelecekte Orta Doğu ülkelerine ihracat yapan firmaların tercihi İskenderun olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yıl sonuna doğru Irak’a yapması düşünülen ziyaret, her iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesi anlamında önem taşıyor. Haber: Yılmaz AKPINAR