OKUMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN!


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 2018-2019 eğitim- öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tosyalı, “Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılı karnelerin alınmasıyla sona ererek, öğrenci ve öğretmenlerimiz tatil dönemine girecektir.

Sevgili Çocuklar, Ailelerinizin ve bizlerin en değerli varlıklarısınız. Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız. Sonuçta hedefinize ulaşırsınız. Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin, bu tatili iyi değerlendirin. Sizlerin iyi yetişmesi için gereken her türlü çabayı harcıyoruz.

Sevgili Veliler, Çocuklarımız karnelerini alacaklar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde düşünerek, okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma amacıyla bu faaliyetler içerisinde yer almalıyız. Yaz tatili uzun bir süre. Bunu yavrularımızın iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bizler çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Elbette dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi kitap okumalarıdır.

Kıymetli Öğretmenler, Sizler, bir toplumu bilgi ve deneyimle bir sanatkâr ustalığıyla işleyen, ona değer katan, onun kültür, eğitim seviyesinin gelişmesinde belirlenmesinde etkin rol oynayan münevver kişilersiniz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gayretlerinden ve fedakârlıklarından dolayı bir kez daha kutluyor, huzur dolu bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum.”
HABER MERKEZİ