KAYMAKAM YÖNDEN, MUHTARLARI KONUTUNDA AĞIRLADI


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yerel yönetim sürecinde hizmet paydaşı olarak gördüğü mahalle muhtarlarını kaymakamlık konutunda ağırladı.
Akşam yemeği olarak tertip edilen özel gecede; 2019 Mahalli İdareler Seçiminde halkımızın takdir ve teveccühleri ile seçimi kazanan yeni muhtarlarımızın bir grubunu ağırlayan Kaymakam Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden, yerel yönetimin en önemli dinamikleri olan muhtarlarımıza verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Muhtarlar ile gönül sofrasında buluşan Yönden Ailesi, kişiye özel hazırlanmış kalemleri muhtarlarımıza hediye olarak takdim etti.

MUHTARLARIMIZ ÖNEMLİ BİR ÜNVAN TAŞIYOR
Kaymakam Yönden; “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olmak rütbelerin en büyüğü olduğu bilinciyle, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir ünvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerimle, muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Dr. Ayşenur Yönden ise, muhtar eşleriyle samimi bir diyalog oluşturarak, mahallelerimizin ve mahalle sakinlerimizin sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yapılabilecek çalışmaları kadın gözüyle değerlendirdi.

Kaymakamlık konutunda icra edilen akşam yemeğine; ilk grup olarak, Düğünyurdu Mahallesi Muhtarı Seyfettin Çöloğlu, Gültepe Mahallesi Muhtarı İrfan Bozdağ ve eşi, İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Engin Aktuğ ve eşi, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Hasan Şanlı ve eşi, Numune Mahallesi Muhtarı Etham Ayseki ve eşi iştirak etti. Haber: Yılmaz AKPINAR