VİCDANSIZ BABAYA MÜEBBET HAPİS!


Babası tarafından elektrikli süpürgenin demir borusu ile dövülerek komalık edilen ve yaşam mücadelesini kaybeden Mertcan’ın savcılık iddianamesinin mahkemeye gönderildiği bildirildi. Vicdansız baba müebbetten yargılanacak!

İskenderun ilçesinde oğlunun ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan baba Mehmet Ali Yılmaz ile ilgili savcılık iddianamesinde ‘alt soya karşı kasten öldürmek ve işkence etmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmak’ istemiyle dava dosyasının hazırlanarak mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.  

Hatay Barosu Başkan Vekili Avukat Sevinç Çakıcı, Mertcan’ın ölümü ile ilgili olarak İskenderun Cumhuriyet Savcılığı iddianamesini hazırladığını ve 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiğini açıkladı.

Mahkeme tarafından henüz iddianamenin incelenmediğini ve incelenmesinin ardından, dava ile ilgili istenen ceza ve delilerin neler olduğu konusunda bilgi verebileceğini belirten Avukat Sevinç Çakıcı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Derin’le birlikte şunları söyledi: “Mertcan’ın ölümü ile ilgili davanın soruşturması tamamlandı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bir süre sonra yargılama başlayacak. Yargılama başlamadığı için şu aşamada bir şeyler söylemek çok doğru değil. Delilerle birlikte yargılama başlandığında olayın iç yüzü daha net ortaya çıkacak. O zaman biz baro olarak kamuoyunu bilgilendireceğiz. Baromuz özellikle kadına ve çocuğa şiddet olaylarında müdahil olarak olayları takip etmektedir.”
Haber: Cuma KESEROĞLU