ÖĞRENCİLER RÜZGÂR SANTRALLERİNİ YAKINDAN TANIDI


TEK Kampüs Okulları Fen Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler Belen’de bulunan şalt merkezini ziyaret ederek rüzgar enerji santralini yerinde görme fırsatı yakaladılar.
Fen Lisesi öğrencileri Cemre Kırmızıoğlu ve Simay Devrim’in okul içinde gerçekleştirdikleri sunumun ardından Güriş Holding’e bağlı Belen Rüzgâr Enerji Santrali’ne hareket eden öğrenci ve öğretmenler yenilenebilir enerji üretimini yerinde görme fırsatını yakaladılar.

Öğrencilere temiz enerji üretimi hakkında bilgi veren Belen Rüzgâr Enerji Santrali Müdürü Fatih Anıl, rüzgar türbinlerinin çalışma sistemi hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Ülkemizin en verimli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgar enerjisinin önemine dikkat çeken Anıl, “Rüzgar enerji santralleri ülkemizini enerji ihtiyacını karşılaması açısından büyük önem ve potansiyel taşımaktadır. Hem çevreci hem de yenilenebilir özellik taşıyan rüzgar enerjisi doğayla barışık bir kaynaktır. Rüzgar enerjisi, hiç tükenmeyeceği için oldukça verimlidir. Türbinlere gerekli bakımlar da yapılırsa uzun yıllar kullanıma uygundur” diye konuştu.

Sunumun ardından öğrenciler akıllarına takılan soruları Anıl’a yönelttiler. 
Haber: Yılmaz AKPINAR