LİSELİ GAZETECİ ADAYLARI SAHAYA ÇIKACAK


Hatay’da Gazetecilik bölümünde eğitim gören liseliler, sahaya çıkıp gazetecilik yapacak. Basın İlan Kurumu (BİK) ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) arasında 2 Mayıs’ta protokol imzalandı.

Protokol gereğince, Hatay’da Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları kapsamında, genç gazeteci adayları ders dışında kalan zamanlarında haber yapacak. Bu haberler, ilde yayınlanan gazetelerde kendi imzalarıyla yayınlanacak.

BİK Hatay Müdürü Soner Kavak yaptığı açıklamada, liseli gazeteci adaylarına yönelik olarak, bu ay başlayacak ve okulların yaz tatiline girmesine değin sürecek çeşitli programlar hazırladıklarını belirtti.

Kavak, “Genel Müdürümüz Sayın Yakup Karaca’nın talimatları doğrultusunda, tüm şubelerimizde olduğu gibi Hatay’da da, imzalanan protokol çerçevesinde çeşitli faaliyetlerde bulunacağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüşmelerimize ve çalışmalarımıza başladık. Okullar yaz tatiline girene kadar, haber fotoğrafı çekimi, haber yazımı, habere ulaşma konularında eğitim seminerleri, haber, fotoğraf ve röportaj yarışması, matbaa, gazete bürosu ve basın toplantısı gezileri yapacağız. Ayrıca, öğrenciler, boş zamanlarında kendi ürettikleri haberlerin ilimizde bulunan resmi ilan ve Reklam alma hakkına sahip gazetelerde kendi imzalarıyla yayınlama imkanı bulacaklar” dedi.

BİK Hatay Müdürü Soner Kavak, liseli gazeteci adaylarının stajları ve mezuniyet sonrası istihdamları konusunda da gazetelerle görüşmelerin sürdüğünü bu konuda da kısa sürede olumlu adımlar atılacağını sözlerine ekledi. Haber: BİK