GELECEĞİN MUCİTLERİ YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ


İskenderun Demirçelik Ortaokulu öğrencileri aylarca üzerinde çalıştıkları projeleri “4006 Tübitak Bilim Fuarı”nda sergiledi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Tübitak tarafında ortaklaşa yürütülen “4006 Tübitak Bilim Fuarı” projesi kapsamında Demirçelik Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan projeler açılan sergi ile iki gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Demirçelik Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk fuarla ilgili yaptığı açıklamada “Okulumuz tarihinde ilk defa düzenlenen “4006 Tübitak Bilim Fuarı” sergisinde kültürel ve milli değerlerimizin yanında, sağlıklı yaşam, sosyal medya bağımlılığı sunumunun gerçekleştirildiği çalışmaların yanı sıra Matematik-Fen Bilimleri ve İngilizce alanlarında da bir çok araştırma projesi sergilendi. Özel eğitim gören öğrencilerimiz de dahil etmeye çalıştık” dedi.

Proje Koordinatörü Döne Gül ise “Böyle çalışmalar öğrencileri kendi özgüvenlerinin artmasına vesile olacaktır. Öğrencilerin kendi emeklerini ortaya koymaları, onların başarma duygusunu ve araştırma ruhunu yaşamalarına sebep olacaktır. Serginin ziyaretçileri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Önder Sarı, İsdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli, İsdemir İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç, çevre okullardan gelen okul müdürleri ve veliler vardı. Ziyaretçiler, proje ekiplerinde yer alan öğrenci ve öğretmenlerden bilgi alarak projeleri tek tek incelediler.

Sergi bitiminde proje sorumlusu ve Matematik Öğretmeni Döne Gül ve Okul Müdürü Yusuf İskender Gözüberk’e beğenilerini belirtip teşekkür ederek ayrıldılar. Haber: Yılmaz AKPINAR