ENGELLİLER ‘HAYATTA BİZ DE VARIZ’ DEDİ


10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası, Hatay’ın Arsuz ilçesinde büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Arsuz’a bağlı Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir takim etkinlikler gerçekleştirildi.

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez ve Arsuz’daki bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği kutlama tam bir şölen havasında geçti. Özel Ikem Koleji bando takımının eşliğinde Arsuz nehir kenarından Kent meydanına kadar yürüyen korteje vatandaşların ilgisi bir hayli yüksek oldu.

Engellilerin de bu hayatta var olduklarına dikkat çeken Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Yılmaz Yumuşak, engellilerin zaten zor bir hayat sürdüklerine dikkat çekerken, çevrelerinde bulunan insanların engellilere daha fazla yardımcı olmaları gerektiğini belirterek, Arsuz Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ellerinde balonlar ve pankartlarla yaşadıkları sıkıntıları dile getirmeye çalışan engelli aileleri, bu duruma dikkat çekmek adına elinden gelen her türlü gayreti gösteren okul müdürü Yılmaz Yumuşak’a teşekkür ettiler. Arsuz kent meydanında tamamlanan yürüyüş sonrasında halk oyunları ekibi gösterilerini sundular. Yapılan gösterilerin ardından okul öğrencileri ellerindeki bayrakları gökyüzüne uçurdular.