İSTEC-H2’YE LİMAKPORT’TAN BÜYÜK DESTEK


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğu’nun İSTEC-H2 isimli Hidrojenli Otomobili yoluna kararlı adımlarla ve iş insanlarının destekleri ile devam ediyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğu’nun hidrojen enerjisi ile çalışan araç yapımı projesinin tanıtım toplantısı İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüsünde projenin hayata geçirildiği hangarda yapıldı. Tanıtıma Limakport Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, Teknik Hizmetler ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Kubilay Gürbüz, Teknik Hizmetler Direktörü Ufuk Şafak, İnşaat İşleri Şefi Ercan Taner, Otomasyon Şefi Yunus Okutan ve Mekanik İşler Şefi Burak Polat katıldı.

İSTEC-H2 isimli aracın tasarımı ve geliştirilmesini içeren projenin yürütücülüğünü İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demir yaptığı, Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaan Baltacıoğlu ile Makina Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Raif Kenanoğlu’nun ise danışman olarak yer aldığı proje başarılı ilerleyişini LİMAKPORT yetkililerine de gösterdi.

‘SPONSORLUKLAR DEĞERLİDİR’
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demir, proje ile ilgili Limakport yetkililerinden gelen soruları cevaplarken, ayrıntılı bilgiler verdi. Proje Danışmanı İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaan Baltacıoğlu: “Bu projenin hayata geçmesi için sponsorlukların çok değerli olduğunu biliyoruz ve bilimsever insanlarla ortak projelerde buluşmaktan çok mutluyuz. Bu konuda Üniversitemizin de desteğini sonuna kadar hissediyor ve bu özgüven ile çok daha hızlı adımlar atabiliyoruz” dedi.

Gerekli bilgileri aldıktan sonra projenin sponsorlarından olacağını açıklayan Limakport Genel Müdürü Gündüz Arısoy: “İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencilerine bir üniversiteden daha fazlasını veren bir üniversite. Bu eğitimin öğrencilere özellikle iş hayatına onları hazırlayacağını söyleyebiliriz. Bizde sizlerin bu çabalarına katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız” açıklamaları ile ziyaretini noktaladı. Haber: Yılmaz AKPINAR