HBB’NİN YAPAMADIĞINI KARAYOLLARI YAPIYOR


Antakya Sanayi Sitesi, Karaali, Kırıkhan Kamışlı ve Dikmece mahallelerinde beton asfalt çalışmaları yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi nedense bir türlü altyapı çalışmalarını tamamladığı Arsuz’a bağlı Karaağaç mahallesinde bir türlü asfalta başlayamadı.
Tepkilere aldırış etmeyen HBB, ferdaya duyarsız kalırken, yöre halkının imdadına Karayolları yetişti.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in talimatıyla, geçtiğimiz günlerde habere taşıdığımız Sezer Sitesi çevresinde ki yollarda iyileştirme yapıldı.
Ekiplerin iş makinalarıyla hemen müdahale ettiği orta yol, asfalt dökülerek çukurlardan temizlendi. Milletvekili Özel ve Karayollarına teşekkür eden yöre halkı, “Aylardır Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz. Hiç kimse yanıt bile vermedi. Sağolsun vekilimize bizleri bu mağduriyetten kurtarın dediğimiz gün ekipler geldi.. Allah razı olsun vekilimizden! Hizmet budur işte.. Büyükşehir Belediyesi örnek alsın, ders çıkarsın bu durumdan. 1.5 katrilyon lira bütçesi olan bir belediye her mahalleyi asfaltlıyorum diye övünüyor, ama Karaağaç başta olmak üzere birçok mahallemizi cezalandırıyor. Yeter artık. HBB Başkanı Lütfü Savaş gelsin bu yollardan her gün geçsin, bakalım dayanabilecek mi?” diyerek, tepki gösterdiler.

Hatırlanacağı gibi altyapı çalışmaları nedeniyle hem Arsuz-İskenderun yolu hem de sahil çevre yolu çukurlardan geçilmiyor.. Altyapının enkaza dönüştürdüğü yollarda araçlar kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Çukur ve bozuk yollar nedeniyle araçların taban aksamlarında maddi hasar oluşurken, aynı güzergahlarda hemen her gün kazalar yaşanıyor. Haber: Yılmaz AKPINAR