ŞİRİNYURT İLKOKULU TBA ETWINNING PROJESİNE DAHİL OLDU


Şirinyurt İlkokulu Sınıf öğretmeni Serdar Özen ve 3/D sınıfı öğrencileri “2023 Eğitim Vizyonu Işığında Okullarımızda Tasarım ve Beceri Atölyeleri” adlı eTwinning projesine dahil oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın güçlü yanları hedefleyen 2023 Vizyon belgesi doğrultusunda gelişimleri için tüm okullarda Tasarım-Beceri atölyelerinin kurulması ön görülüyor.
Denizciler Şirinyurt İlkokulu Müdür Yardımcısı Hatice İren, “Tüm temel eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizin düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen tasarım, beceri atölyelerinin ulusal standartları da oluşturulacak. Projemiz öğrencilerinin Tasarım-Beceri atölyelerindeki etkinliklerinin yaşam becerisine dönüştürülmesi sağlanacak. Projemiz Nilay Kıymacı ve Erol Yıldırım’ın kuruculuğunda ülke genelinde yaklaşık 60 farklı okul ve faklı illerin katılımıyla yürütülecektir” dedi.
TBA’ların eğitim sistemindeki anlayış değişikliği açısından son derece önemli olduğuna dikkati çeken İren, öğrencilerin eğitim sürecinde düşünce, duygu ve eylem üçlemesini bütünsel yaşaması gerektiğine dikkati çekerek, “TBA’lar sayesinde teori ve pratiği bir araya getirerek çocuğun elini daha fazla kullanacağı bir eğitim metodolojisini hedefliyoruz” ifadesini kullandı.