ONLARCA AİLEYİ DOLANDIRDILAR!


Hatay’da inşaat yapan müteahhit firmanın sahipleri iddiaya göre, çoğunluğu Antakyalılardan oluşan onlarca aileyi dolandırarak ortadan kayboldu. Aynı dairenin birden fazla kişiye satıldığını söyleyen mağdur vatandaşlar, firma sahiplerinin bir an önce yakalanmasını istedi. 
Antakya ilçesi Saraykent Mahallesinde konut yapan bir inşaat firması sahipleri iddiaya göre, daire yapmak üzere anlaştığı vatandaşlardan topladığı paralarla ortadan kayboldu. Firma yetkililerine bir türlü ulaşamayan vatandaşlar, satın aldıkları dairelerinin birden fazla kişiye tapu ve sözleşme üzerinden satıldığını fark edince dolandırıldıklarını anladılar. Firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen mağdurlar, yetkilerden yardım istedi.

‘PARASINI ÖDEDİĞİM TAPUM BAŞKASINA DEVREDİLMİŞ’
Dairesinin bir başkasına tapulandığını söyleyen mağdur vatandaşlardan Mehmet Emin Nuh, 3 aydır tapusu için uğraştığını ifade etti. Nuh, “3376 numaralı parsel 3. kat 13 numaralı daire dekontu 218 bin lira, yatırmışım dekontu var. Benim tapumu Adem Koşar diye birine devretmiş. Ben 3 aydan beri tapumu almaya çalışıyorum, ha bugün ha yarın diye oyalıyor” dedi.

‘EMLAKÇILIKLARINI YAPTİM BENİ DE DOLANDIRDILAR’
İnşaat yapım aşamasında inşaat şirketinin emlakçılığını üstlendiğini söyleyen Emlakçı Mehmet Ekenel, kendilerinin de dolandırıldığını söyledi. Babası ve kendisinin dolandırıldığını ifade eden Ekenel, “Ben emlak işiyle uğraşıyorum. Bu arkadaşların dairelerini satıyordum, geçen aya kadar. Ben bunlardan 2 daire aldım. Biri kendimin diğeri de babamın şuan mağdur durumdayım” dedi. 
Mağdur vatandaşların daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
HABER MERKEZİ