ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN!


Trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak amacıyla 81 ilde meydan, kavşak ve okul önlerinde yapılacak eylem için tarih belirlendi. İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü 12.00-13.30 saatleri arasında, Şehitpamir Caddesi’nden Doktorlar Caddesi’ne bağlayan (Vakıfbank önü) yaya geçidi ile Sahil mevkii İş Bankasi önündeki yaya geçidinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada; “Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklik ile artık araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş; Kavşak giriş ve çıkışlarında, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken ‘Yavaşlamak’, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan ‘Yayalara Durarak’ ilk geçiş hakkını vermek zorunluluğu getirilmiştir. İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde yıl boyu devam edecek farkındalık faaliyetleri yapılması kararlaştırılmıştır.

Yıl boyunca yapılacak kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü 12.00-13.30 saatleri arasında tüm iller ile eş zamanlı olarak il merkezinde İl Valisi, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü; İlçede Kaymakamlar, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanın katılımıyla Devletimizin tüm unsurları ile farkındalık etkinliği icra edilecektir. Bu doğrultuda; İlçemizde Kaymakam İskender Yönden öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, kurum müdürleri ile yazılı, görsel ve işitsel basın mensuplarının da katılımıyla farkındalık etkinliği tertip edilmiş olup, söz konusu etkinlik, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat: 12.00- 13.30 saatleri arasında, Şehitpamir Caddesi’nden Doktorlar Caddesi’ne bağlayan (Vakıfbank önü) yaya geçidi ile Sahil mevkii İş Bankasi önündeki yaya geçidinde icra edilecektir.”
Haber: Yılmaz AKPINAR