İYİ NİYETLE DÜNYADA ÇÖZÜLEMEYECEK BİR SORUN YOK


Pınar Demirdağ; kendi deyimiyle “ruhunu beslemek” amacıyla geldiği Medeniyetler Kenti Hatay’da; cami, kilise, havra ve ziyaretgahları gezerek, çeşitli din adamlarından bilgiler aldı.

Aslen Adanalı olup, Kanada’da doğan St. Joseph Lisesi’ni bitirdikten sonra Fransa’da, St. Etienne’de “Obje Tasarımı” eğitimi almış, büyük markalarla çalışan, Avrupa’da birçok sanatçı arasından sıyrılan bir “dijital couture” sanatçısı olan Pınar Demirdağ; Hatay’a geliş nedenini ve kent hakkındaki izlenimlerini ise şöyle anlattı: “Ben sanata yatkındım. Saint Joseph’te okurken mutlu değildim. Sanat okumak, sanatçıların ortamlarında olmak istiyordum. Fransa’ya okumaya gittim. İlk başlarda çok zorlandım. Okuldaki tek yabancı öğrenci bendim. Daha sonra Fransa’nın en iyi sanat okullarından birine kabul edildim. Zor bir süreçti. Ancak hayallerimin peşinden koşmaya kararlıydım. Bu nedenle Hollanda’ya ikinci master için gittim. Wikileaks’le çalışan bir sanat ikilisinin işlerini takip ediyordum. Onlara yazıp,  ısrarla mentorum olmalarını istedim. Hollanda’ya gittim ve onlarla çalışmaya başladım. 9 yıldır ortağım olan Viola ile orada tanıştım. Hollanda’daki sanat çevresinden çok şey öğrendim.

Dinlere ve dinlerin oluşumuna çok ilgi duyuyorum. İyi niyetle bu dünyada çözülemeyecek bir sorun yok. Oysa ki bir çok ülke birbiriyle savaş halinde. Bu noktada Hatay beni çok etkiledi. Dünya, barış, kardeşlik kenti Hatay’ı örnek almalı. İnsanlar burada huzur içinde yaşıyorlar. Hatay Arkeoloji Müzesi’nde bu olgunun çok eskilere dayandığını hissettim. Başta Suppililuima olmak üzere sergilenen eserlere hayran oldum. Hatay’a duyduğum minnet duygularıyla gidiyor olsam da yine geleceğim.” Haber: Yılmaz AKPINAR