CAN KURTARICILAR 112 GÜNÜNÜ KUTLUYOR


Türkiye’nin de dahil olduğu ‘Avrupa 112 Günü’ Hatay’ın İskenderun ilçesinde Polis, Jandarma, sağlık, Sahil Güvenlik, İtfaiye, AFAD, doğa ve milli parklar ekiplerinin katılımıyla düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.  

İskenderun Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilen etkinlikte 112 çağrı merkezine bağlı birimler kurulan stantlarda vatandaşlara tanıtıldı. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de katıldı. Farkındalık etkinliğinde 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE personelleri tarafından bilgilendirme ve tanıtım standları kuruldu, 112 Acil Çağrı Merkezleri hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Avrupa Birliği’nin 1991 yılından itibaren 112 Acil çağrı merkezini ortak olarak kullanma kararı alınırken Türkiye’de Polis, Jandarma, sağlık, Sahil güvenlik, İtfaiye, AFAD, Doğa ve Milli Parklar ile orman yangın istasyonlarının tamamı 112 çağrı merkezine bağlandı. Türkiye’de de artık bu birimlere ulaşım 112 çağrı merkezi yönetilmesiyle ulaşılıyor. Kurulan stantlara gelen vatandaşlara 112 acil çağrı merkezinin önemini ve hangi şartlarda kullanılması konusunda uyarılarda bulunuldu. Hatay 112 Çağrı merkezi Sorumlu Müdürü Bekir Saday, İskenderun’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek “112 çağır istasyonunun sadece sağlık birimi telefonu olarak bilenler var. Ancak buradan şunu hatırlatmakta fayda var. Türkiye Avrupa Birliğine uyum çerçevesinde 112 çağrı merkezini tüm birimler adına kullanmaktadır. Vatandaşlarımız polisi, jandarmayı, itfaiyeyi, sağlık ekiplerini ararken 112’yi aramaları yeterli” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU