YALAN BULAŞICIDIR, DİKKAT!


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir süredir Suriyeliler’in aldığı vatandaşlık sayısının giderek arttığını iddia ederek, üç ilçede seçimi kazanacak duruma geldiklerini ileri sürüyor. Yerel seçim sürecinde Suriyeliler üzerinden algı yaratan Başkan Savaş’a en sert tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş için Twitter hesabından, “Bir yönetici sorumluluğundan uzak, Hatay ve Türkiye’ye açık yalan söylüyor” diyerek tepki gösterdi. Hatay Nüfus ve seçmen sayılarını içeren belgeyi paylaşan Bakan Soylu, Lütfü Savaş için, “Seçim hesabı için yapıyor… Yalan bulaşıcıdır dikkat!” çıkışında bulundu.

12 BİN SURİYELİ OY KULLANACAK
Paylaşımda Hatay’daki seçmen sayısının 1 milyon 78 bin 420, vatandaşlık kazanan Suriyeli seçmen sayısının ise 12 bin 596 olduğu, Suriyeli seçmen oranının yüzde 1,17 olarak gerçekleştiği belirtildi. Aynı paylaşımda, vatandaşlık kazanan Suriyeli sayısının 20 bin 793, vatandaşlık kazanamayan Suriyeli sayısının ise 232 bin 757 olduğu kaydedildi.

Twitter üzerinden Bakan Soylu’nun paylaşımına yorum yapan takipçiler, “Sayın bakanımız belgelerle konuşuyor, peki Lütfü Savaş hangi belgeye dayanarak konuşuyor? Bunlar yalan söylemekten bıkmadıkları gibi ne Allah’tan korkuyorlar, ne de kuldan utanıyorlar!” şeklinde binlerce twit attılar. Haber: Yılmaz AKPINAR