TECAVÜZE 23’ER YIL CEZA!


İskenderun’da oturan F.A. (34) isimli erkeğe, eşiyle birlikte olduğu iddiasıyla tecavüz ettikten sonra kadın iç çamaşırı giydirip fotoğraflarını çeken E.S., eşi ve iki kişiye Mahkeme 23’er yıl 7’şer ay hapis cezası verildi.

İskenderun’da yaşayan F.A. iddiaya göre, 6 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı Gaziantep’te yaşayan evli E. S ile 1 yıl boyunca farklı dönemlerde birlikte oldu. Daha sonra ayrılan F.A. ve E. S., 2017 yılında sosyal medya üzerinden tekrar yazışmaya başladı. E.S.’ın daveti üzerine Gaziantep’e gelen F.A., verilen adrese gittiğinde, kadının eşi E. S. ve arkadaşları Ö. D. ile Ö. K. tarafından silah zoruyla otomobile bindirilerek ıssız bir yere götürüldü. Burada F.A., koca E. S.’ın tecavüzüne uğradı.

Ardından F.A.’ya kadın iç çamaşırı giydiren E. S. ile arkadaşları, F.A.’nın fotoğraflarını çekip, parasını ve cep telefonunu gasp etti.
Olayın ardından İskenderun’a dönen F.A., savcılığa başvurarak E. S. ile eşi E. S., Ö. D. ve Ö. K.’tan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Gaziantep’te adreslerini belirlediği şüpheli çift ile onlara yardım ettiği öne sürülen arkadaşlarını operasyonla yakaladı.

Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 4 kişinin Gaziantep 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşması yapıldı. Duruşmaya koca E. S., eşi E. S. ile arkadaşları Ö. D. ve Ö. K. katıldı. Duruşma savcısı mütalaasında suçun planlı şekilde işlendiğini söyleyerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti delil ve tanık ifadeleri doğrultusunda sanıklar E S, eşi E.S. ile arkadaşları Ö. D. ve Ö. K.’ın 23’er yıl 7’şer ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Haber: Cuma KESEROĞLU