SAMANDAĞ ÖZEL DENİZ HASTANESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ


Hatay Valisi Rahmi Doğan, Samandağ Özel Deniz Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, İl Sağlık Müdürü Mutlu Tiryaki, Hastane ortakları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına Sarıkamış Harekatı’nın yıldönümü dolayıyla şehitleri anarak başlayan Vali Doğan, eğitim, sağlık gibi temel hizmet alanlarında devlet yatırımlarının yanında özel sektörün varlığının da büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı. Vali Rahmi Doğan, “Hem kamu kurumlarının yükünü hafifletmesi hem vatandaşa alternatif sunması hem de rekabetin getireceği kalite göz önüne alındığında özel sektör yatırımlarının önemi daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

‘SAĞLIK ALANINDA CİDDİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ’
Vali Doğan, “Sağlık her şeyin başında geliyor. Dolayısıyla sağlığa yapılan yatırımlar çok önemli yatırımlardır. Devlet olarak özel sektör olarak sağlık alanında ciddi yatırımlar yapıyoruz. Türkiye sağlık alanında gerçekten önemli mesafeler katetti, ciddi büyümeler gerçekleştirdi. Bunun neticesinde Türkiye’de sağlık turizmi oldukça canlanmış, yurt dışından binlerce insan tedavi olmak, buradaki sağlık hizmetlerinden faydalanmak için ülkemizi ziyaret eder hale gelmiştir. Bunun en önemli sebebi son yıllarda Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasıdır” dedi.Devlet yatırımlarının yanında özel sektör yatırımlarını da takdir etmek gerektiğini ifade eden Vali Doğan, “Ülkemizde özel sektörün de yapmış olduğu hastaneler, sunduğu önemli hizmetler var. Bu tatlı rekabet ülkemizdeki sağlık sektörünün gelişmesine ciddi katkı sağlayacaktır. Ben bu hizmetin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle, halkımıza bu hizmeti sunan Özel Deniz Hastanesi’nin kuruluşunda emeği geçen herkese tüm Samandağlı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

‘HAYATTA EN ÖNEMLİ ŞEY SAĞLIKTIR’
Samandağ Deniz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Murat Şefikoğulları törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Hayatta önemli şey sağlıktır. Sağlık yoksa hayatın hiçbir anlamı yoktur. Bu edasıyla Özel Samandağ deniz hastanesi ailesi olarak tüm çalışmalarımızı bu yönde yaptık ve “Sağlığınız bize emanet” diyerek yurt içinde ve yurt dışında en prestijli toplam 55 hastaneyi ziyaret ettik. Bu hastanelerle ilgili fizibilite raporları çıkarttık. bölgemizde bu ilklerin hastanesini siz değerli halkımıza ve ülkemize hizmet amacıyla kurduk” dedi.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ise yaptığı kısa konuşmada “ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda girişimci ruhla ortaya konulan bu hizmetin önemli olduğunu vurgulayarak, Hastanenin açılışında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Doğan ve açılışa katılan protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek hastaneyi gezdiler. Açılış töreninin ardından Vali Doğan, Samandağ ilçemizde yapımına başlanan Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak İl Sağlık Müdürü Ü. Mutlu Tiryaki ve Samandağ Kaymakamı Murat Kütükten bilgiler aldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR