TOSYALI HOLDİNG’E EN ‘DEĞER’Lİ ÖDÜL


Demir-çelik sanayisinde Türkiye’nin ilk, en büyük özel sektör yatırımcısı ve 3 kıtada; biri yatırım sürecinde olmak üzere, 20’yi aşkın tesiste faaliyetlerini sürdüren Tosyalı Holding, Türkiye’ye değer katmayı sürdürüyor.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’nin katıldığı ‘Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni’nde, Tosyalı Holding yine zirveye ‘değer’ kattı.

10 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan, global demir çelik devi olan Tosyalı Holding’in, dünya ülkelerine kültürümüzü ve değerlerimizi taşıdığını gururla anlatan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Türkiye’ye Değer Katan Marka” ödülünü Tosyalı Holding adına Şerif Tosyalı’ya takdim etti.
Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak Türkiye’ye değer katmaktan gurur duyuyoruz” diyerek, teşekkür etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tosyalı Holding İcra Kurulu Başkanı Şerif Tosyalı’ya ödülünü verirken, “Bu ödül töreninde bir müjdeli haberi de sizlerle paylaşmak isterim. Amerika Birleşik Devletleri’nin Türk demir çelik ihraç ürünlerine uyguladığı yüzde 15 kotasına karşı açtığımız ilk davayı kazandık” dedi.‘Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni’, Türkiye’ye değer katan markalara dikkat çekmek, köklerimizden vazgeçmeden üretimi ve büyümeyi teşvik etmek amacıyla 19 Aralık’ta Esma Sultan Yalısı’nda düzenlendi. Zirvede toplam 19 marka ödül aldı.

DEĞER ZİNCİRLERİ YENİDEN TANIMLANIYOR
Zirvede açılış konuşması yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Küresel ekonomi çok önemli bir dönüşümden geçiyor. Küresel ekonomide değerler ve değer zincirleri yeniden tanımlanıyor. Bugün en değerli 10 şirketin 7’si teknoloji 1’si ilaç sektöründen oluşuyor. Dünyada hiçbir ekonomi, büyük dönüşüme kayıtsız kalamayacak. Bu dönüşümün tarihi ve ekonomiyi değiştirmemesi mümkün değil. Türkiye’nin en büyük hedefi, orta gelir seviyesinden yüksek gelir seviyesine yükselmek… Bunu da, daha fazla değer üreterek başarabiliriz” dedi.

‘BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI’
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, “Her birimiz her işte en mükemmeli arıyoruz. Her alanda değer kavramını arıyoruz. Ama en önemlisi ise insanın değerini anlamak. Biz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlattığımız “Milli İstihdam Seferberliği” sayesinde 1,5 milyonu aşkın insanımızı iş sahibi yaptık. Bugün dünyadaki bütün ülkelere eşsiz kültürümüzü ve değerlerimizi taşıyan markaları konuşuyor olmamız da, bir gurur kaynağı bizim için” dedi.

MARKALARIMIZIN DEĞERLERİYLE TÜRKİYE BÜYÜYOR
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ise “Marka denildiğinde, yanına bir de değer konulduğunda, her anlamda çok kıymetli oluyor. Bugün burada aramızda dünyayı yöneten, dünyada her türlü paylaşımı haklı bir şekilde gerçekleştiren markalarımız var. Markalarımızın değerleriyle üreterek bugün geldikleri nokta, Türkiye’nin geldiği noktadır” dedi.

Zirveyi gerçekleştiren TABA ve TÜGİAD yönetim kurulu üyesi, Activa Tanıtım Organizasyon Kurucusu Pınar Erez “Bir ülkenin gücü ve büyüklüğü, kültürüyle birlikte dünyaya açılarak, dünyaya mal olan milli markalarıyla oluşur” vizyonundan yola çıkarak, bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni’ne katılıp, heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ederiz. Türkiye’ye değer katan markalarımızdan ilham alarak, köklerimizden vazgeçmeden üretimi ve büyümeyi teşvik etmek, bu organizasyondaki en önemli amaçlarımızdan biri” dedi.

TOPLAM 19 MARKA ÖDÜL ALDI
Zirve kapsamında ödül alan markalar, sadece Türkiye için değil uluslararası pazar için de üreterek dünyaya yayılan ve cirolarının en az yüzde 10’unu uluslararası pazardan elde eden firmalar arasından seçildi.
Zirvede Tosyalı Holding, Türk Hava Yolları, Kızılay, TIKA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Turkcell, Simit Sarayı, Rixos Hotels, Paşabahçe Mağazaları, Mavi, Arzum, Karaca, Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı, Les Benjamins kurucusu Bünyamin Aydın, Mado, Netlog Lojistik, Yataş Grup, Sami Savatlı, Atelier Rebul olmak üzere 19 markanın yöneticileri ödüllerini teslim aldı.