‘TAKİP EDEN’ DEĞİL, ‘TALEP EDEN’ BİR ÜLKEYİZ!


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzurunu tehdit eden PKK/PYD/KCK ve DEAS terör örgütlerini bertaraf etmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, İçişleri Bakanı ile Milli Savunma Bakanının koordinasyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat’ın doğusunda yürütülen sınır ötesi operasyon hakkında “Cenabı Allah, kahraman mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Cenabı Allah ordumuzu muvaffak ve muzaffer eylesin” dedi.

Kaymakam Yönden, “Dünya ile entegre olarak, geniş ilişkiler ağı kuran ülkemiz, bu yeni kabiliyet sayesinde sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anıldığı aşikardır” açıklamasında bulundu.

ALLAH ORDUMUZU MUVAFFAK VE MUZAFFER EYLESİN
Yönden yazılı açıklamasında “Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip asil Milletimiz, yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacağı şüphesizdir. Zengin insan kaynağımız, gelişen ekonomik gücümüz, köklü kültürümüz ve demokrasimizin erdemleri bu süreçte temel gücümüz olacaktır. Gücümüzün, potansiyelimizin, birliğimizin, beraberliğimizin değerini hiçbir zaman unutmayalım. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.
Gerekli irade, azim, vizyon ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde Türkiye’nin, yeni dünya düzeninde değişimi “takip eden” değil, “talep eden” ve “şekillenmesine katkıda bulunan” bir ülke olacağına olan inancımız tamdır” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR