MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI’NIN ‘TAYFUR SÖKMEN’ BAŞARISI


MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nun gündemine alınan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü görüşmeleri sırasında girişimleri sonucu, Hatay’da bulunan Havalimanı’nın adının, Hatay Cumhuriyetinin Kurucu Cumhurbaşkanı ve Milli Mücadele Kahramanı Tayfur Sökmen Havalimanı olarak değiştirilmesi ile ilgili yapmış olduğu konuşma sonrasında Komisyonda bulunan tüm partilerin üyeleri ile ortak tavsiye kararı önergesi verilmesi gündeme alındı.

Önergenin okutulup işleme alınması sonrasında karar oy birliği ile alındı. Böylece KİT Komisyonu Hatay’da bulunan Havalimanının adının Tayfur Sökmen Havalimanı olarak değiştirilmesi ile ilgili Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bu yönde bir tavsiye kararı almış oldu. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak Hanımefendi ise kararın ardından Genel Müdürlük olarak üzerlerine düşen sorumluluğu memnuniyetle yerine getireceklerini ifade ettiler.

TÜM PARTİLERİN DESTEĞİ OLDU
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı yapmış olduğu açıklamada “İki yıldır üzerinde durduğumuz, Hatay’ı TBMM’de temsil görevi üstlendikten sonra da ısrarla talep ettiğimiz, Hatay Havalimanı’nın adının Tayfur Sökmen Havalimanı olarak değiştirilmesi talebimiz KİT Komisyonunda tüm partilerin desteğiyle tavsiye kararı olarak kabul edildi. Hatay Cumhuriyetinin kurucu Cumhurbaşkanı ve Milli Mücadele Kahramanı Tayfur Sökmen’in adının yaşatılmasında emeği geçen Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanımız Mustafa Savaş Beyefendi başta olmak üzere komisyonumuzun tüm üyelerine ve DHMİ Genel Müdürümüz Sn. Funda OCAK Hanımefendiye ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR