İMAM HATİPLİ CEYDA’DAN ANLAMLI SERGİ


İskenderun Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Ceyda Nur Saraç, resme düşkünlüğünü, açtığı sergiyle eserlerini sergiledi.

Ceyda Nur Saraç, adını, Küçük Ressam Ceyda’nın Sergisi adını verdiği resim sergisini Prime Mall AVM Sanat Galerisi’nde açtı. Cumartesi ve pazar günlerinde ziyaretçilere açık kalan sergi büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Ahmet Tuğ ve öğretmenlerinin de desteklediği sergide tema olarak, doğa, özgürlük ve sade bir yaşamı vurgulayan küçük ressam Ceyda Nur Saraç, amacının resme duyduğu sevgiyi halkla paylaşmak olduğunu dile getirerek “Resme büyük ilgi duyuyorum. Burada en büyük desteği ailem ve okul müdürüm ile öğretmenlerim veriyor. Bu destek bana daha güzel resimler çizmeme neden oluyor” dedi.

8. sınıf öğrencisi Saraç, hayatta her zaman sade bir yaşam ve özgürlüğün yanında doğayı çok sevdiğini aktararak şöyle konuştu: “Sade bir yaşam ve doğaya duyduğum sevgi, herkesin özgürce yaşayabilme hakkı olduğu inancım yaptığım resimlere yansıdı. Bunları resimde işleyebilmem bana ayrıcı bir mutluluk veriyor.”

İskenderun Y. Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Tuğ da, öğrencileri Ceyda Nur Saraç’ın derslerindeki başarılarının yanında resimdeki kabiliyetine hayran kaldıklarını vurgulayarak şöyle dedi: Okul idaresi olarak bizler, topluma faydalı, başarılı insanlar yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin başarılı olması bizi ayrıcı mutlu ediyor. Ceyda da bizi mutlu eden öğrencilerimizden biridir. Ceyda’nın derslerindeki başarısının yanında resimdeki kabiliyeti bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu kabiliyeti İskenderunlulara göstermek için bu sergiyi açtık. Bu sergiyle okulumuzu İskenderunlulara tanıtan Ceyda öğrencimize de ayrıca teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.”
Haber: Cuma KESEROĞLU