EMEKLİLERİN GÜCÜ YADIRGANAMAZ


İskenderun’da toplumun tüm kesimleriyle buluşma turunu sürdüren CHP Belediye Başkan aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İSDEMİR Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek üyeleriyle bir araya geldi.

Dernek Lokalinde CHP’li Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nu konuk eden İSDEMİR Emekliler Derneği Başkanı Nurullah Er, İskenderun Özel Palmiye Hastanesi’nin aynı zamanda başhekimi olan belediye başkan aday adayı Şahutoğlu’nun herkesin tanıdığını belirterek “Kendileriyle daha önce görüştüğümüzde, emeklilerin poliklinik muayeneleri ile diğer tedavilerde indirim uygulayan bir protokol imzalamıştık. Biz emekliler olarak bundan sonra en çok doktorlara ihtiyacımız var. Bu arada biz emeklilerin tüm sorunları artık siyasetçilerin iki dudakları arasında, tüm ücretlerimiz. Toplu sözleşmemiz yok, sendikamız, grevimiz, herhangi bir şeyimiz yok! Onların yılbaşında ve her altı ayda bir bize verecekleri zamları neyse ona bakıyoruz” diye konuştu.

Dernek Başkanı Er, CHP İskenderun Belediye Başkanlığına aday adayı Şahutoğlu’nun, özellikle emekliler ve işçiler konusundaki vaatlerine değinerek bunları kendileriyle zaman zaman konuşup, tartıştıklarını, bu şehrin de emekliler gibi sahipsiz olduğunu söylediğini hatırlattı.

‘GÜÇLÜ BİR KADROYLA SAHADAYIZ’
İsdemir Emekliler Derneği’ni kendisine çok yakın hissettiğini, adaylık çalışmaları sırasında bu üçüncü ziyareti olduğunu anımsatan CHP’li Dr. Yılmaz Şahutoğlu “Hakikaten içinde bulunduğumuz atmosfer içerisinde sıkıntısı olmayan hiçbir katman yok. Sıcak karşılamanız, misafirperverliğiniz ve samimiyetiniz için de hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Siyasi arenada on yıldır çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Şahutoğlu “Son üç yıldır da yerel yönetime yönelik çok ciddi bir hazırlık evresi geçirdik. Biz Temmuz 2015’te İskenderun’u yönetmeye talip bir kadro, güçlü iradeli, ne istediğini bilen, hedefe odaklanmış, vizyon, vicdan ve ahlaki anlamda son derece bu şehrin mevcut sıkıntılarına ciddi manada çözümler üretebilecek, hemen hemen şu an için de İskenderun’un 45 mahallesinde örgütlenmesini tamamlamış bir ekiple beraber hareket ediyoruz. Ciddi manada da çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde konuştu.   

‘SİYASET HER KATMANI İLGİLENDİRİYOR’
Türkiye genelinde 12-13 milyona yakın bir emekli kitlesinin olduğuna işaret eden CHP’li Dr. Şahutoğlu şunları söyledi: “Aslında bu kitlenin varlığı, siyasi iktidarların kaderlerini tek başına belirleyebilecek bir güce sahip olduğunu söylemem lazım. Türkiye’de siyaset öyle bir şey ki, sadece emeklilerin değil, soluduğumuz havanın hijyenine, içtiğimiz suyun temizliğine, çocuklarımızın eğitimine, altığımız sağlık sektörünün kalitesine, yedeğimiz meyvenin, bindiğimiz aracın, yürüdüğümüz yolun, kısacası sosyal hayatın her alanında bizim karşılaştığımız her sorunla ilgilenen, çok geniş yelpazede hizmet alanını ilgilendiriyor siyaset. Bu siyasetin en önemli sacayaklarından bir tanesinin de yerel yönetimler olduğunu söyleyebilirim.”  
Haber: Cuma KESEROĞLU