DOĞALGAZ NAKİL BORUSU PATLADI


İskenderun ilçesi Petrol Ofisi yakınlarından geçen doğalgaz nakil borusu büyük bir gürültüyle patladı. Olay yerine emniyetin birçok birimleri yönlendirildi, uluslararası E91 Karayolu da her ihtimale karşın araç trafiğine kapatıldı. Edinilen bilgiye göre, olay sabah saatlerinde Petrol Ofisi’nin dış duvarının yakınından geçen derede tesviye yapan iş makinesinin çalışması sırasında doğalgaz borusu patlaması yaşandı. Büyük gürültü çıkaran patlamada, boru etrafındaki toprak etrafa saçıldı.

Bu arada etrafa doğalgaz kokusu da yayıldı. Yaralanma ve can kaybına neden olmadığı belirtilen patlama üzerine bölgeye önce İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, emniyet müdür yardımcıları, terörle mücadele ekipler geldi.

Olayın doğalgaz patlaması olarak belirlenmesi üzerine, terörle mücadele ekipleri bölgeden çekildi ve olası bir tehlike için bölgeye başta Doğalgaz onarım, 112 Acil Sağlık ve İtfaiye ekipleri de sevk edildi.

Doğal gaz ekipleri kısa sürede sızıntı oluşan borunun onarım çalışmalarını yapmak üzere geldiği bölgede, E91 Karayolu da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. İskenderun şehir merkezinden gelen araçlar, Akçay viyadüğünden, otobana yönlendirildi. Bu arada boruyu besleyen vana kapatılarak, gaz kesilerek ekipler onarım çalışmalarına başlandı. Haber: Cuma KESEROĞLU