BU YAPTIĞINIZA NE DENİR?


Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Atatürk Caddesi’nin trafik düzenlemesi ile ilgili tasarladıkları üç model hakkında, iş yeri sahipleri ve cadde sakinlerinin görüşlerini dinledi. Ama söz konusu İskenderun kent trafiği sirkülasyonu olunca, burada ne iş yeri sahibi ne de STK’ların görüşünü aldı.

İskenderun’da halen battı çıktı, dönel kavşaklarda ve güzergah değişikliğine gidilen yol ve caddelerde sorunlar yaşanıyor. HBB’den tek bir yetkili “Şikayetiniz nedir?” diye sormazken.. İskenderun trafiği kaderine terk edildi.

İskenderun kent trafiği sirkülasyonu hakkında Hatay Valiliği; ilçe emniyetinden aldığı rapor dahilinde ‘olumsuz’ görüş bildirmesine rağmen, HBB yöneticileri halen İskenderun’da tek bir toplantı düzenlemekten kaçınıyor. Oysa Antakya’nın önemli geçiş noktalarından ve caddelerinden biri olan Antakya Atatürk Caddesi’nin trafik düzenlemesi için çalışmalarını sürdüren HBB yöneticileri, cadde sakini ve iş yeri sahipleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor.

Üstelik toplantıya HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Ulaşım Dairesi Başkanı M. İkbal Polat, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İhsan Çakar düzeyinde katılım oluyor.

Peki İskenderun halkının kabahati nedir?
Antakya’da bir caddenin trafik düzenlemesi için 3 ayrı model sunabilen heyet, İskenderun’da neden tek bir modelle yola çıktı?
Antakya’da iş yeri sahipleri ve cadde sakinleri önemseniyor da, İskenderunlular neden öteleniyor?
Madem her öneriye kulak veriyorsunuz, o halde İskenderun’da ki şikayetlere neden kulak tıkıyorsunuz?
Şehir plancılarınız, akademisyenleriniz, Antakya’nın caddeleri söz konusu olduğunda birçok model üzerinde kafa yorarken, ne diye İskenderun’u ‘Yaptım, oldu” diyerek kaderine terk ettiniz?
HBB’nin ‘mutlu kent’ projesi, sadece Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’yı mı kapsıyor?
Antakya’da yapılan her değişikliği konunun muhataplarıyla görüşüyorsunuz da, İskenderun’da neden kimseyi muhatap almıyorsunuz? İskenderun, Büyükşehir sınırları içinde değil mi?

Haber: Yılmaz AKPINAR