BİZ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜRÜZ


İnşaat Mühendisleri Odası’nın 64. kuruluş yıldönümü kutlama gecesi renkli görüntülere sahne oldu. İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun temsilcisi Kamil Turan gecede yaptığı konuşmada, “Biz inşaat mühendisleri hayalleri gerçeğe dönüştürürüz. Kıtaları birbirine bağlar, yüce dağları aşar insanları birbirine kavuştururuz. Çorak toprakların yeşermesini sağlarız. İnsanların rahat, huzur ve güven içinde yaşaması için çalışırız” dedi.

Gecede 50. Yıl plaketini Tevfik Sayek, Yusuf Türk, Emin Havlioğlu alırken, 40. Yıl plaketi alanlar arasında Abdullah Karadeniz, Önder Artun, Hamza Yücel, Hüsnü Zafer Yıldızlı yer aldı. Seyit Kurtoğlu, İlker Celasun, Sinan Tutar ve Yunus Şanlı’ya ise 25. Yıl Plaketi takdim edildi.

İMO İskenderun temsilcisi Kamil Turan konuşmasında, “Hepimiz biliyoruz ki son zamanlarda ülkemizde bazı şeyler istediğimiz gibi ya da hayal ettiğimiz gibi değil işler iyi gitmiyor. Dünyamızda da çok farklı değil durum. Peki, bu kötü gidiş karşısında ne yapabiliriz? Kim her şeyi düzeltebilir? Emin olun bu sorunun cevabı çok basit. Sadece biz düzeltebiliriz. İlk önce de kendimizi düzelterek başlamalı işe. Kendimize olan saygımızı yücelterek, Mesleğimizin onurunu koruyarak, Mesleğimize sahip çıkarak. Ne olduğumuzu bilerek.. Dünyanın, ülkemizin, insanlığın bizlere ihtiyacı var. Bizim böyle bir misyonumuz, böyle bir sorumluluğumuz var. Bunu hep hatırlayalım. Sizler yapabilecek çok farklı şey varken bugün buraya gelerek odamıza yani mesleğimize yani bizlere yani kendinize sahip çıktınız. Bir oldukça, diri oluruz. Bundan dolayı da hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR