PARKE TAŞI BÖYLE Mİ DÖŞENİR?


İskenderun Barış Tepe mahalle sakinleri, evlerinin önünden geçen yolun kilit taşı döşenmesinde plansız ve kalitesiz çalışmalara isyan etti.
Barış Tepe Mahallesi 371-373 sokaklarında parke taşı olmasına rağmen, kalitesiz olduğu gerekçesiyle eski parkeler sökülerek yerine yenilerinin yapılması için çalışma başlatıldı. İddialara göre İskenderun Belediyesi tarafından taşeron firmaya verilen parke döşeme çalışmaları mahalle sakinlerini isyan noktasına getirdi. Evlerinin önünden geçen ve yenilenen kilit taşından yolun eski halinden daha kötü duruma getirildiğini dile getiren Mahalle sakinleri yaşadıkları büyük sorunları kimsenin görmediğini ve duymak istemediklerini söyledi.  

‘KENDİ EVİMDE MAHSUR KALACAĞIM!’
Yapılan hizmetten sıkıntılı olan vatandaşlardan Sabahattin Avcı, evinin içerisinin tamamen kum yığınına döndüğünü belirterek “Adamlar iki günde yapıp gittiler ve tüm malzemeleri burada kaldı. Gece yağan yağmurda su tüm malzemeyi evimin içine getirdi, kapımızı açamıyoruz. Şeker hastasıyım acil bir durum olsa kendi evimde mahsur kalacağım” dedi.

Evinde yalnız başına yaşayan, yürüyemeyecek kadar sıkıntılı olan yaşlı Medine Güden ise yapılan parkelerin kendisi için sorun olduğunu araç kendini almaya gelince orada duramadığını ifade ederek eski halinin daha güzel ve kullanışlı olduğunun altını çizdi.

Ak Parti’ye kayıtlı olduğunu cebinden çıkarttığı kimlik kartıyla gösteren Hurşit Bekler de, yaşanan duruma tepki göstererek “İskenderun Belediyesi’ne ve Ak Parti’ye gitmeme rağmen kimse benimle ilgilenmedi. Benim evimin önünde parke yok! Buraya parke döşemediler. Parke bulunan yere döşediler, biz o kadar istememize rağmen parke gereken yere döşemiyorlar. Parke döşedikleri yerlerden de insanlar memnun değil!” diye konuştu.
Haber: Cuma KESEROĞLU