MEKTUPLA ‘EK ZAM’ TALEBİ


Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların İskenderun’da bulunan şubeleri ve ilçe temsilcilikleri ‘Ek Zam’ talebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdiler. İskenderun Postanesi’nden gönderilen mektup öncesi basın açıklaması yapan sendika başkanları, maaşlarının yüksek enflasyon karşısında eridiğini, verilen zam oranının ve enflasyon oranına göre yapılan zammın işe yarmadığını belirttiler. O yüzdende hükümetin biran önce ek zam yapması gerektiğini, eğer ek zam yapılırsa maaşlarının enflasyon karşısında erimeyeceğini söylediler.

Yapılan açıklamaya Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Türk Büro Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Bahtiyar Şahin ve Kamu Sen’e bağlı diğer sendikaların İlçe Temsilcileri katıldılar.

Mektupta, “Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Ülkedeki gelir dağılımında adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi benimsenen ücret politikalarıdır. Gelişmeler karşısında ürünlerin fiyatına fahiş oranlarda zam gelirken maaşların yalnızca enflasyona endeksli olarak düzenlenmesi, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır. Bu çerçevede toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vaz geçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi lüzumludur. Bütün bu gerçekler ışığında; kamu görevlilerinin mağduriyetini gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltmek amacıyla 2019 yılı maaş artış oranlarının Yeni Ekonomi Programı’nda belirlenen hedeflere göre revize edildikten sonra memur ve emeklilere ek zam yapılması için gerekli girişimlerde bulunmanız hususunu saygılarımla arz ederim” denildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR