KADEM, HATAY MESLEK EDİNDİRME KURSLARINI ZİYARET ETTİ


Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM Hatay İl Başkanı Selma Tunç, yönetim kurulu ile birlikte Yayladağı ilçesinde Suriyeliler ve bölge halkı için açılan mesleki edindirme kurslarını ziyaret ettiler.

Hatay’da faaliyetlerine başladığı günden bu yana bir çok başarılı projeye imza atan KADEM Hatay il başkanlığı çalışmalarına Yayladağı ilçesinde devam etti. Hatay Valiliği ve Yayladağı Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen Suriyeli ve yerel halk için yapılan meslek edindirme kursunu ziyaret eden KADEM Hatay il başkanı Selma Tunç ve beraberindeki heyet buradaki kurslara katılan Suriyelilerle ve bölge halkı ile görüştüler.

Daha sonra Yayladağı geçici barınma merkezini ziyaret eden Selma Tunç ve beraberindeki heyet burada Suriye’deki iç savaşta şehit olanların eşleri ve yakınları ile görüştüler.
Yayladağı’na gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Kadem Hatay il Başkanı Selma Tunç “Kurslarda eğitim gören gerek Suriyeli kardeşlerimiz gerekse bölge halkı oldukça başarılı işler çıkartıyorlar. Özellikle ayakkabı üretimindeki başarıların küçümsenemez bu çalışmalar desteklenerek geliştirilirse hem bölge ekonomisine hem de kursiyerlere önemli katkı sağlar. Öte yandan geçici barınma merkezinde yaptığımız ziyarette Devletimizin Suriyeli kardeşlerimiz için her türlü imkanı sunduğunu gördük. Bizlerde KADEM olarak bu insanlara nasıl faydalı olabiliriz düşüncesi ile sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları dinledik tespit ettik. Kadem olarak bizlerde üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.
Haber: Mustafa TOPAL