İSKENDER YÖNDEN İSKENDERUN KAYMAKAMI OLDU


Erzin ilçesinde uzun bir süre, ardından Aydın Didim ve en son Bursa Kastel Kaymakamlığı görevinde bulunan İskender Yönden, ara kararnameyle İskenderun Kaymakamlığı’na atandı.

Cumhurbaşkanlığı valiler ve kaymakamlar kararnamesiyle Recep Soytürk’ün Kilis’e vali olarak atanmasıyla boşalan göreve bir süredir kimin atanacağı merakla bekleniyordu. Kararnamede İskenderun Kaymakamlığıyla ilgili isim netleşmemesi üzerine karşılığı boştu. Bir süredir merakla beklen İskenderun Kaymakamlık görevine atanacak isim ara kararnameyle nihayet netleşti.

Hatay’ın kuzeyde sınır ilçesi Erzin’de yaklaşık 6 yıl Kaymakamlık yapan ve bölgeyi çok iyi bilen İskender Yönden, İskenderun Kaymakamlığı görevine atandı. Kaymakam Yönden bir yılı aşkın süredir Bursa Kastel Kaymakamlığı görevini yürütüyordu.       

1971 yılında Adana İli Kozan İlçesinde doğan Yönden, ilk, orta ve lise öğrenimini Kozan’da, lisans eğitimini ise 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. İskender Yönden, 27 Aralık 1996 tarihinde Adana Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliğine başladı.

İngiltere’de yurtdışı stajını tamamladıktan sonra Adana Aladağ Kaymakam Vekilliği görevine atandı. Sırası ile Kayseri Sarız Kaymakamlığı, Siirt Şirvan Kaymakamlığı, Osmaniye Toprakkale Kaymakamlığı, Batman Kozluk Kaymakamlığı, Hatay Erzin Kaymakamlığı ve Aydın Didim ilçelerinden sonra 19 Ağustos 2017 tarihinden bu yana Bursa Kestel Kaymakamı olarak görev yapan, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilen İskender Yönden evli ve iki çocuk babası. Haber: Yılmaz AKPINAR