ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRİN!


Mithatpaşa İlkokulu ev sahipliğinde, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında gerçekleştirilen “Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı”nda, devlet okullarının genel durumu ve eğitim hizmetlerinin işleyişi ile mahallenin sorun ve ihtiyaçları hakkında istişarede bulunuldu.

Toplantıda; İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz, civardaki okulların idarecileri ve okul aile birliği başkanları ile Mahalle Muhtarları hazır bulundu. İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu ile diğer okul idarecileri tarafından okul girişinde karşılanan Kaymakam Yönden, okul binasında yaptığı incelemenin ardından, okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri ve mahalle muhtarı ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

VERİMLİ TOPLANTI
İlk olarak toplantıya ev sahipliği yapan Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu tarafından okulun genel durumu ve eğitim hizmeti hakkında bilgi aktarımı yapılmasının akabinde, civarda bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki devlet okullarının idarecileri tarafından da bilgi paylaşımı yapılarak, çok yönlü bir değerlendirme yapıldı.Kaymakam Yönden, okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, okulun başarı ortalaması, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin ve araç-gereçlerin durumu, ek kurs hizmetleri ve okul aile birliği faaliyetleri hakkında bilgiler alarak, 2018-2019 eğitim öğretim yılında sorun ve eksikliklerin en asgariye indirildiği ve başarı ortalamasının daha üst seviyeye ulaştığı bir eğitim yılı olması açısından neler yapılabileceği konusunda fikir teatisi yaptı.

TEŞVİK EDİCİ BİR FAKTÖR OLALIM
Kaymakam Yönden yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Bir eve misafir olarak girdiğinizde o evin tuvalet ve lavabolarının temizliği nasıl ev sahibinin genel temizlik kabiliyetini ifade ediyorsa bir diğer evimiz olan eğitim yuvalarımızda da tuvalet ve lavabo temizliği de okulumuzun aynası gibidir. Bu manada tuvalet ve lavaboların temizlik ve hijyeni önem ve öncelik arz etmektedir.Yaptığımız iş ve çalışmalarda rutin uygulama kapasitesini aşmak gerekmektedir. Klasik bir kaymakam, klasik bir okul müdürü ve klasik bir öğretmenlik yapmaktan ziyade çocuklarımızın daha müreffeh bir ortamda yaşaması bakımından belli kalıpların dışına çıkarak gayretli bir çalışma temposu sergilemeliyiz. Hani derler ya eski köye yeni adet getirme diye. Ben tam aksini ifade ediyorum. Eğer, eğitimde çıtayı yükseltecek bir projeniz var ise, ya da eğitim ile istihdam olanaklarını harmanlayarak istihdam da iyileştirme sağlayacak bir projeniz var ise kısacası kamu yararına proje oluşturmak suretiyle ekonomik ya da sosyal kalkınmaya pozitif bir ivme kazandıracak uygulama söz konusu olur ise o eski köye yeni adetleri getirin. Güçlü Türkiye hedeflerine ulaşmak için, yeni bir idarecilik, yeni bir eğitimcilik ve optimum bakış açısı geliştirerek, gerek ülkemizin gerek ilçemizin gerekse ilimizin gelişmesi, kalkınması ve daha ileri hedeflere doğru yürümesi için teşvik edici ve yönlendirici bir faktör olalım” dedi.Öğrenci servisi ve taşımacılığının denetimi üzerine de kısa bir değerlendirme yapan Kaymakam Yönden, çocuklarımızın ulaşımı ve servis işine de önem verdiğini belirterek, okul idarecilerimiz, jandarma ve emniyet güçlerimiz ile işbirliği sağlamak suretiyle öğrenci servislerinin denetiminin hassasiyetle yapılması gerektiğine ve bu doğrultuda yerinde incelemeler de yapacağını belirtti.
Haber: Yılmaz AKPINAR