EĞİTİME ‘ORTAK’ KATKI


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Modernevler İlkokulu tadilat ve onarım sonrası açılış törenine teşrif etti. Açılış törenine; Kaymakam İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilciliği Ofis Müdürü Aws Ezzi ve alt birim yetkilileri, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Modernevler İlkokulu Müdürü Necmettin Bişkin tarafından yapılan açılış konuşmasının müteakibinde yapılan slayt eşliğinde okulun önceki durumu ile tadilat ve onarım sonrası durumu ile ilgili sunum yapıldı.Okulun genel durumu hakkında bilgi paylaşımında bulunmasının ardından okulun bugün ki halini almasına maddi ve manevi katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Okul Müdürü Necmettin Bişkin; “Okulun genel bakım ve onarımını üstlenen Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilciliği Ofis Müdürü Aws Ezzi’ye, metruk binaların yıkılarak, genel bahçe temizlik ve düzeninin oluşturulması ile çöp kovası ve oturma bankı ihtiyacını karşılayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e, okulun klima ve oturma bankı ihtiyacını karşılayan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a, klima, güvelik kamerası ve kayıt cihazı ihtiyacını karşılayan Limak Port Uluslarası Liman İşletmesi Genel Müdürü Gündüz Arısoy’a, okulun donatım malzemelerinin temini ve ödenek durumuna duyarlılık gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu’na, asayiş ve güvenlik konusunda desteğini esirgemeyerek okulumuza yönelik meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının önlenmesi bakımından duyarlılık gösteren İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay’a teşekkür ederim. Ayrıca, her ne kadar ilçemizdeki görevinde henüz yeni olsa dahi eğitime ve eğitimciye olan hassasiyeti ile törenimize teşrif ederek bizleri onurlandıran İlçe Kaymakamımız Sayın İskender Yönden’e gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

PASTA KESTİLER
Günün anlam ve önemine yönelik olarak, Modernevler İlkokulu 1.sınıf öğrencisi tarafından okunan Birleşmiş Milletler adlı şiir ile 4. sınıf öğrenci korosu tarafından seslendirilen Dünya Çocukları adlı şarkı törene renk kattı. Sosyal projelere katkılarından dolayı Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilciliği Ofis Müdürü Aws Ezzi ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e plaket takdim edilmesinin akabinde, protokol üyeleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler ile velilerin de iştirakiyle kurdele kesimi yapıldı. Kaymakam Yönden, öğrenciler ve veliler ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet ettikten sonra hep birlikte pasta kesimi yaptılar.

Modernevler İlkokulu’nda son durumu itibariyle, 20 derslik bulunmakta olup, 53 tanesi yabancı uyruklu olmak üzere toplam 152 öğrenci öğrenimine devam etmektedir. Haber: Yılmaz AKPINAR