DEAŞ’IN İNFAZCISI BELEN’DE YAKALADI!


Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla gererek, Hatay’ın Belen İlçesinde ikamet ettiği saptanan DEAŞ’ın celladı olduğu belirtilen V.A. Jandarmanın düzenlediği operasyonla sabah saatlerinde evinde yakalandı. Edinilen bilgiye göre, DEAŞ’ın Suriye’den temizlenmeye başlanması ile birlikte örgüt içerisinde en korkunç infazları gerçekleştiren ve cellat olduğu belirtilen diğer örgüt üyeleri gibi Suriye’den çeşitli ülkelere gitmek üzere yasadışı yollar ile Türkiye’ye geçiş yapan bir kişi ile ilgili Jandarma istihbarat aldı.

Suriye’de DEAŞ’ın adına infazları gerçekleştiren ve cellat olarak bilenen şüpheli V.A’nın da Türkiye’ye giriş yaptığı Hatay İl Jandarma Komutanlığı, İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarı çalışma neticesinde tespit edildi.
Şüpheli V.A’nın Hatay’ın Belen ilçesi Bakras Mahallesinde ikamet ettiğinin tespit edilmesi üzerine, ikamet ettiği eve dün sabah saat: 06.00 sıralarında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile operasyon düzenlendi. Şüpheli belirtilen evde yakalanarak gözaltına alındı.

Evden el geçirilen dijital materyallerde DEAŞ üyesi olduğuna dair belgeler bulundu. El geçirilen belge ve bilgiler ışığında hazırlanan dosyası ile birlikte Şüpheli sevk edildiği İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığında tutuklama talebi ile Sulh Ceza Mahkemesinde yapılan sorgusu sonrasında DEAŞ terör örgütüne üye olma suçundan dolayı tutuklanarak İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.Tutuklanan DEAŞ terör örgütü üyesi Şüpheli V.A’nın örgütün celladı olduğu ve bütün infazları bizzat gerçekleştirdiği öğrenildi. Haber: Cuma KESEROĞLU