BİR HAYAT KURTARIN!


İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği ‘Organ ve Doku Bağışı’ faaliyet haftası dolayısıyla İskenderun Belediyesi çalışanlarına organ bağışı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, daire müdürleri ve halk sağlığı doktorları ve çok sayıda belediye personeli katıldı.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmanı yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ”Belediye olarak belediye personeline yönelik seminerler düzenliyoruz. Düzenlenen seminerlerde ve panellerde farklı konularda bilgilendirmelerde bulunuluyor. Gerek hizmet içi gerek sosyal ve kültürel seminerler düzenleyeme devam edeceğiz“ diye konuştu.

Daha sonra konuşan İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi doktorları yaptıkları sunumda organ bağışının önemini anlattılar. Doktorlar, yapılan bağışlara rağmen ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersiz olduğunu belirterek, organ yetmezliğinden tedavi gören birçok hastanın organ beklerken yaşamını yitirdiğini ifade ettiler.

Yapılan organ bağışlarıyla, organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunmalarını sağladığını ifade eden Doktorlar, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. ’Organ nakli’ vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya vefat eden birisinden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir” şeklinde konuştular.
Düzenlenen seminer daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. Haber: Yılmaz AKPINAR