‘AİDAT ÖDÜYORUZ, HİZMET ALAMIYORUZ’


Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç mahallesinde büyük umutlarla yapılan Greenpark Vakıf Evleri vatandaşlara kiralanarak kullanıma açıldı. Kiracılar hizmet alamadıkları iddiasıyla site önünde gece eylem yaptılar.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara kiralanan dairelerde oturan vatandaşlar sözleşmede yer alan hükümlerin hiç birinin yerine getirilmediğini iddia ettiler. Hatay Valiliği’ne ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne seslenen site sakinleri, yaşadıkları sorunları basın mensuplarına anlattılar.

Site sakinleri adına açıklama yapan Gürkan Kılıçoğlu, “Devletimiz burayı vatandaşlara kiraya verdi. Bizler de burada rahat yaşamak için kiraladık. Maalesef ki bize verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Şu anda havaların soğukluğunu ciddi ciddi hissetmeye başladık. Ancak evimizde kullanacağımız doğal gazımız bile yok. Greenpark yönetimi bizden aidat 250 TL para alıyor. Ancak Greenpark tarafı ile Vakıf tarafı aynı hizmeti alamıyor. Ayrıca bir yönetim şirketi yazılı olarak bizlere müracaat ederek ‘180 TL’ye bu sitenin yönetimini yaparım’ demesine rağmen neden bizlerden 250 TL para topluyorlar” dedi.

Çok ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten site sakini ise, “Ankara’dan geldim, doğal gaz kullanımı dahil olmak üzere aylık 130 TL para veriyordum. Burada şok oldum. Diğer siteye göre aynı hizmeti alamıyoruz. Lütfen yetkilerimiz bu sorunu çözsünler” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU