YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ!


AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere hazır olduklarını söyledi. Başkan Güler yaptığı açıklamada, AK Parti teşkilatları olarak her zaman seçime hazır olduklarını ve bunu 24 Haziran seçimlerinde gösterdiklerini belirtti.

Kongrelerini 1 Nisan’da yaptıklarını ve 17 gün sonra da seçim kararının alındığını hatırlatan Güler, “17 günlük bir teşkilat olarak çok hızlı bir şekilde organize olup koordinasyonu sağlayıp, 15 ilçe ve il teşkilatıyla, milletimizle beraber yola çıktık. ve 24 Haziranı alnımızın akıyla başarılı bir teşkilat olarak atlattık. Bunun da meyvesini şöyle aldık. Seçimden sonra genel merkez tarafından 81 il içerisinde en disiplinli ve planlı teşkilat seçildik” ifadelerini kullandı.

KASIM AYI BAŞINDA ADAYLIK BAŞVURULARI ALINACAK
Partilerinde aday belirlemede temayül yoklamaları yapıldığına dikkat çeken Güler, şöyle konuştu: “Bugüne kadar yerel seçimler için genel merkez yerel işler başkan yardımcımız geldi ve teşkilatlarda genel bir yoklama oldu. Büyükşehir belediyesinde, ilçelerde, kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz? gibi çalışmalar yapıldı. Önemli STK’larla görüşüldü. Kanaat önderleriyle istişareler yapıldı. Daha sonra Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir teşrif ettiler. Belediye meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımıza genel bir fotoğraf çekinmeye çalışıldı. Yine AR-GE’miz anket yöntemiyle hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerinde hem de belediyelerimizin başarılarını ölçme noktasında çalışmalarını yapıyorlar. Bunun devamında Kasım ayının başında aday başvuruları başlayacak, aday başvurularından sonra genel merkezde mülakatlar yapılır. Yapılan genel araştırmalar üzerinde bir değerlendirmeler yapılır ve Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, millete dokunan, karşılığı olan ve gönül belediyeciliğini yapabilecek adaylar belirlenecekler.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ MUTLAKA ALMAMIZ GEREKİYOR
Yapılan değerlendirmeler sonucunca seçilen adayların, yine Cumhurbaşkanının ifadesiyle “AK partililiği tescil edilen” kişilerin aday gösterileceğini anlatan Güler, ama AK Parti’liliği bilinmiş, tescil edilmiş kişilerin aday olacağını kaydetti.Güler, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka alınması gerektiğini vurgulayarak, “Allah’ın izniyle kazanacağız. Bugün baktığımız zaman burada, diri, canlı ve millete dokunan, milletin derdini kendi derdi olarak görüp çözme noktasında irade gösteren bir teşkilatımız var. ve bunu sahada Hatay Büyükşehir Belediyesi bizde olmamasına rağmen bunu net olarak milletimizin teveccühü ile görüyoruz. “Devletin milletle her gün buluştuğu yerin Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğunu, aynı zamanda da en önemli bütçeye sahip olduğunu kaydeden Güler, ancak devletin imkanlarını, gücünü ve kaynaklarının Büyükşehir Belediyesi tarafından milletle buluşmadığını kaydetti.

Milletin bu durumun farkında olduğunu anlatan Güler, “Milletin, mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) zihniyetinden kurtulmaya ihtiyacı var. Belediye başkanlığı bahane üretme yeri değildir. Belediye Başkanlığı, yapamadığı hizmetlerin sorumlusunu, suçunu başkalarına atma yeri değil, icra yeridir. İcra makamları icraatla mükelleftir. Bugün birçok mahalle arası yollar HBB sorumluluk alanında olmasına rağmen yapamadı, valilik yapıyor. Bizim ilçe belediyelerimiz yapıyor” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR