ŞÜPHELİ ÖLÜMÜN ZANLISI CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI!


İskenderun Polisi, banyoda iple asılı bir şekilde çıplak cesedi bulunan Ukrayna uyruklu İryna Lymar’ın şüpheli ölümünü kısa sürede çözdü ve cinayetin faili ise cezaevi firarisi çıktı. Edinilen bilgiye göre, olay 26 Ekim 2018 günü saat 08 45 sıralarında Meydan Mahallesi 505/3 sok Aksoy 7 apartmanı kat 2 daire 9 sayılı yerde yaşanmıştı. Ukrayna uyruklu 1983 doğumlu Iryna Lymar’in kaldığı daireye giren polis, banyoda iple asılı çıplak cesedini bulmuştu.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin şüpheli ölüm vakası üzerinde yaptığı özel çalışma sonucunda, cesedin birkaç günlük ve olayın intihar süsü verilmiş bir cinayet olduğunu saptadı. Detaylı inceleme ile verileri tarama sonucunda olayın failine de ulaşan İskenderun polisi, olayın şüphelisinin 1972 doğumlu Fikret Karaman isimli şahıs olduğu tespit etti. Yağma ve hırsızlık suçlarından 19 yıl bir ay hapis cezası alan şüpheli Fikret Karaman’ın bir süre önce Niğde cezaevinden firar ettiği, İskenderun’a gelerek İreyna Lymar’ı kaldığı dairede öldürüp kaçtığı, daha sonra Antakya’daki ailesinin yanına gittiği ve burada da aile içinde çıkan tartışma sonucu ayağından silahla vurularak yaralandığı öğrenildi.
Polis cinayet zanlısı olarak belirlediği Fikret Karaman’ı Antakya’da tedavi altına alındığı Hastanede yakalanarak gözaltına aldı ve İskenderun’a getirdi. İskenderun Asayiş Büro Amirliğinde yapılan sorgulamanın ardından cinayet zanlısı olarak tekerlekli sandalyede polislerin nezaretinde Adliyeye getirilerek mahkemeye çıkarıldı. HABER CUMA KESEROĞLU