KIZLARIMIZI OKUTUP, MESLEK SAHİBİ OLMALARINI SAĞLAMALIYIZ


Diyetisyen Zeynep Kaya, MHP İskenderun İlçe Teşkilat binasında kadınlara yönelik, gebelikte beslenme, emziklilikte beslenme, lohusalıkta beslenme, regl döneminde beslenme ve menopoz döneminde beslenme konularında, geniş çaplı bir seminer programı sundu. Yoğun ilgi gören seminer sağlık bilgisi yönünden verimli geçti.

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirdöven konuşmasında, “Kadınlar Güçlensin, Türkiye Büyüsün’ sloganıyla tüm kadınlarımızı Milliyetçi Hareket Partisi’ne davet ediyorum. Bu güzel programı hazırlayan Kadın kolları başkanımız Fatma Kaya’ya ve Diyetisyen Zeynep Kaya kızımıza teşekkür ederim” dedi.
Programın ev sahipliğini yapan MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ise, kız çocuklarımızın erken yaşta evlendirilmesinin karşısında olduklarını söyleyerek, “Ülkemizin gelişmesi ve refaha kavuşması için, kızlarımızı okutup meslek sahibi olmalarını sağlamak, hepimizin öncelikli görevidir. Tüm anne ve babalara sesleniyorum; kızlarımızı, erkek çocuklarımızdan ayırmadan okutmak, ülkemize en büyük katkıyı sağlamaktır” dedi.

Kaya, “Siyasette, eğitimde, çalışma hayatında ve sosyal hayatın içinde başarı yakalamış olan kadınlarımızın en öncelikli görevi tüm kadınlarımızın ve kız evlatlarımızın ellerinden tutmak ve başarılı olmaları hususunda ellerinden geleni yapmak olmalıdır. Üç kız evlat annesi olarak, kızlarımı okutup, başarılı olmaları için, her türlü fedakarlığı yaparak, eğitim almalarını sağladım. Bu çabaların ilk meyvesi olan kızım, vatana ve millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, alanında başarılı ve mesleğini severek yapan bir diyetisyen olarak, bu gün bizlere alanıyla ilgili bilgiler vermek için bu seminere konuşmacı olarak katılmıştır. Bir anne olarak, çok gururlu ve çok mutluyum. Alanında uzman olan bu şekilde yetişmiş, genç kızlarımızla, kadınlarımıza yönelik her alanda programlarımız devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Başkan Fatma Kaya son olarak, “Programımıza katılan İl Başkanımız Dilek Demirdöven Hanımefendi’ye, Kızım Diyetisyen Zeynep Kaya’ya ve dinleyici olarak katılan hanım kardeşlerime teşekkür ederim” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR