İŞKUR’DAN ’İŞ’TE ANNE PROJESİ’


Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel, İŞKUR’un çalışan annelerimize yönelik hizmetleri olan 400 TL Kreş Desteği ve İş’te Anne Projesi ve Hatay ve İskenderun Hizmet Merkezi İş Kulüpleri faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yüksel, “Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı ile hayata geçirilmesi öngörülen eylemlerden birisi olan “Kadın İstihdamının İş’te Anne Projesi ile Desteklenmesi” eylemi kapsamında, kurumumuz tarafından düzenlenecek istihdam garantili mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve İş Kulübü faaliyetlerine katılması uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan Türkiye genelinde 5000 annemize, kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verilecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

İş’te Anne Projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu bulunanlardan; sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecektir. Bu şartlara uygun annelerimizin Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne gelerek “İŞ’te Anne Projesi” için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programına Katılan çalışan annelere bilindiği üzere 400 TL bakım desteği verilmektedir. İş’te Anne Projesine katılan annelerimize, çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara (2-5 yaş arası çocuğunu bakımevi, kreş ya da anaokuluna gönderenler) ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir.

Hatay’da faaliyetlerine yeni başlayan Hatay ve İskenderun Hizmet merkezi İş Kulüpleri; kadın, genç, engelli, Roman vatandaşlar, uzun süreli işsizler, göçmenler, madde bağımlıları, sosyal yardım yararlanıcıları gibi özel politika gerektiren bireylere danışmanlık hizmeti yoluyla, iş arama motivasyonu kazandırmak ve yöntem desteği vermek maksatlı yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı programıdır.
Yüksel son olarak; “Bu duruma uygun annelerimizin İl Müdürlüğümüze gelerek İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetinden faydalanabilir ve kendilerine uygun kurs, programlarımız ve İş Kulübü faaliyetlerimizden yararlanabilirler.” diyerek İŞKUR’un her zaman annelerimizin yanında olduğunu, annelerimizin çalışabilmeleri iş ve meslek sahibi olabilmeleri için İŞKUR ailesi olarak var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.