HARABEYİ CENNETE ÇEVİRDİ


İskenderun Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Aydın Kuzu, satın aldığı harabe binayı yıkıp yerine yemyeşil ve tertemiz bir alan oluşturdu, yaşlılara ve çocuklara yaşam alanı yaptı. Uzun yıllardır mahallede oturan Kuzu Ailesi, evlerinin önünde bulunan atıl bina satın alarak beton yığınını yeşil alana çevirerek herkesin kullanacağı bir alan yaptı.
Haber ekibimize açıklamada bulunan mahalle sakini Aydın Kuzu, “Gece mahallede bir olay olsa polisler buraya gelip araştırma yapıyorlardı. Bizde huzursuz oluyorduk. Bende birikimimle bu atıl durumda olan yeri satın aldım ve mahalle muhtarı ve aile dostumuz olan abimizin desteğiyle beton binayı yıkarak yerini iyice temizledim ve hem yeşil hemde yazlık bahçe yaptım. Burayı balonlar ve bayraklarla süsledim. Çocuklar ile yaşlı teyzelerimiz gelip burada oturup kahvelerini içiyorlar, bizde bundan mutlu oluyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA KİTAP HEDİYE ETTİ
Özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çocuklara burada ikramlarda bulunarak kitap ve çeşitli hediyeler verdiğini belirten Kuzu, “İnsanlarımızın yeşil alanlara ihtiyacı var burada herkes gönüllerince eğlendi” dedi.
Aydın Kuzu’nun annesi Lemye Kuzu ise “Doğruyu söylemek gerekirse ilk zaman çocuğuma kızdım. Bu işin içinden kalkamaz diye hayıflandım. Ama sonra baktım ki gerçekten burayı cennete çevirmiş, ondan özür diledim. Buraya arkadaşlarım geliyor, çocuklar geliyor, hepimiz mutluyuz” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU